El Constitucional admet a tràmit el recurs pel rebuig a designar Iceta senador
Miquel Iceta

El Constitucional admet a tràmit el recurs per la negativa a designar Iceta senador

RedaccióActualitzat

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'empara del PSC contra la negativa del Parlament a designar Miquel Iceta senador autonòmic. Els magistrats no suspenen la votació perquè consideren que no és un cas "d'urgència excepcional" però sí que entén que el recurs és pertinent perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals.

El no dels grups independentistes va frenar els plans de Pedro Sánchez, que volia situar el líder dels socialistes catalans a la presidència del Senat.

 

Ara el Constitucional dona un termini de tres dies a les parts perquè hi presentin al·legacions.


Possibles "conseqüències polítiques generals"

El ple del Tribunal Constitucional ha pres la decisió per unanimitat. Els magistrats entenen que el recurs té "especial transcendència constitucional" perquè planteja "un problema que afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina en aquest tribunal". Els magistrats consideren, a més, que la qüestió va més enllà de la votació al Parlament i "podria tenir unes conseqüències polítiques generals".

De moment, el tribunal demana al Parlament de Catalunya que li enviï les actuacions de la mesa respecte al recurs d'empara que el PSC va presentar contra el sistema de votació. Al mateix temps, concedeix tres dies al ministeri fiscal i al PSC perquè puguin presentar-hi al·legacions.


Manuel Cruz, nou president del Senat

Aquest dimarts mateix, de fet, Manuel Cruz ha estat elegit president de la cambra alta en un ple en què els senadors electes han acatat la Constitució davant seu. Els d'ERC han fet servir una fórmula que cita la república catalana i demana alhora la llibertat dels polítics presos.

ARXIVAT A:
Miquel IcetaParlament de CatalunyaPSCTribunal Constitucional
Anar al contingut