La seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu
La seu del Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu
Madrid

El Constitucional admet a tràmit el recurs contra la llei que denomina LAPAO el català de la Franja

El Tribunal Constitucional ha acceptat a tràmit el recurs contra la llei de llengües de l'Aragó, que denomina LAPAO el català de la Franja de Ponent. El recurs, firmat per una seixantena de diputats al Congrés, no comporta la suspensió de la llei.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs contra la reforma de la Llei de Llengües de l'Aragó, que canvia la denominació del català que es parla a la Franja de Ponent per LAPAO. El recurs, el van presentar conjuntament el PSOE, la Chunta Aragonesista, l'Esquerra Plural, CiU i ERC el 13 d'agost. Consideren que aquesta reforma de la llei és una regressió dels drets fonamentals dels parlants de català a l'Aragó i creuen que les noves denominacions del català a la Franja són ridícules i no tenen l'empara científica de cap acadèmia.

La denominació de LAPAO del català que es parla a la Franja va provocar el rebuig des de diferents àmbits, tant des dels partits polítics, com dels ajuntaments catalans, de la Franja i de les diputacions de Lleida i d'Osca.

L'admissió a tràmit del recurs no significa la suspensió de la llei i la resolució encara pot trigar força a arribar. La llei de llengües va ser aprovada el 9 de maig, pel PP i el Partit Aragonès.
Anar al contingut