Junqueras, amb els directors dels ports de Barcelona i Miami, Sixte Cambra i Juan Kuryla
Junqueras amb els directors dels ports de Barcelona i Miami, Sixte Cambra i Juan Kuryla
Miami

El cònsol intenta incloure "regne d'Espanya" en un acord entre Barcelona i Miami

L'acord signat entre els ports de les dues ciutats preveu potenciar els creuers i el trànsit de mercaderies

Actualitzat

El port de Miami i el de Barcelona han renovat aquest dimarts el seu acord de col·laboració, en el marc del viatge del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, als Estats Units. Fonts de la delegació catalana asseguren que, en la signatura d'aquest conveni, el cònsol espanyol, Cándido Creis, ha intentat interferir-hi perquè el document inclogués les paraules "regne d'Espanya". Finalment no ha estat així.

De fet, va ser el mateix cònsol qui es va posar en contacte amb el port per accedir al document que han signat aquest dimarts el director del port de Barcelona, Sixte Cambra, i el de Miami, Juan Kuryla. La petició ha estat rebuda amb estupefacció pels responsables del port de Miami, que ho han acabat desestimant. Junqueras no s'ha volgut referir als moviments diplomàtics del govern espanyol i s'ha limitat a dir que "tothom fa el que creu més oportú fer".

Tots dos ports han signat potenciar els creuers i el trànsit de mercaderies i millorar en quatre àmbits: mobilitat, seguretat, gestió marítima i medi ambient. L'acord rubricat reforça els vincles entre el port de Miami, el primer del món en creuers, amb prop de cinc milions de passatgers anuals, i el de Barcelona, el port base més important d'Europa amb 2,6 milions de viatgers.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut