Els magistrats Pedro González-Trevijano i Juan Antonio Xiol presidiran el Tribunal Constitucional (EFE)
Els magistrats Pedro González-Trevijano i Juan Antonio Xiol presidiran el Tribunal Constitucional (EFE)
Madrid

El conservador Pedro García-Trevijano, nou president del Constitucional

El ple del TC, amb els nous membres Espejel, Arnaldo, Montalbán i Sáez, voten per unanimitat García-Trevijano per a la presidència i el català Juan Antonio Xiol per a la vicepresidència

El Tribunal Constitucional té nou president i vicepresident. No hi ha hagut sorpreses d'última hora i el conservador Pedro González-Trevijano presidirà el tribunal.

González-Trevijano, que ha estat escollit per unanimitat, és magistrat del Constitucional des de l'any 2013. Precisament per això, el seu mandat al capdavant del Tribunal serà breu. El juny de 2022, la seva etapa al Constitucional acabarà en complir-se els nou anys màxims de permanència.

 

Abans d'arribar al TC, Pedro González Trevijano va ser rector de la Universitat Rey Juan Carlos I en l'època dels polèmics màsters de Pablo Casado i Cristina Cifuentes.

Doctor en Dret i catedràtic de Dret Constitucional, González-Trevijano substitueix el fins ara president del TC, Juan José González Rivas, que ha estat quatre anys i vuit mesos en el càrrec.

Avui també ha estat elegit vicepresident del tribunal el magistrat català de tarannà progressista Juan Antonio Xiol, que substitueix en el càrrec la també catalana Encarnació Roca. La tria de Xiol també ha estat per unanimitat.

Al ple extraordinari que ha votat Pedro González-Trevijano i Juan Antonio Xiol com a president i vicepresident, hi han assistit els quatre nous magistrats del Constitucional pactats pel PSOE i el PP: Concha Espejel, Inmaculada Montalbán, Ramón Sáez i Enrique Arnaldo. 

D'aquí una mica més de mig any serà el torn de renovar la quota del Constitucional que han de designar el govern espanyol i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), també pendent de ser renovat. 

 

ARXIVAT A:
Tribunal Constitucional
Anar al contingut