El conseller Miquel Buch atribueix els aldarulls a "grups antisistema"
Miquel Buch, el conseller d'Interior, abans de donar explicacions pels aldarulls a Catalunya (EFE)

El conseller Miquel Buch diu que hi ha "grups antisistema" darrere dels incidents

Buch diu que s'investigarà l'agent que van cridar per megafonia "Som gent de pau... veniu" mentre perseguien uns manifestants a Tarragona

Actualitzat
El conseller d'Interior, Miquel Buch, considera que els aldarulls d'aquests dies, posteriors a les manifestacions contra la sentència del procés, estan causats per "grups que en podem dir antisistema".

Ha explicat que "els Mossos d'Esquadra estan investigant" aquests grups, però ha volgut remarcar que "són grups que no tenen res a veure amb el que ha estat l'independentisme aquests darrers anys".

"No podem deixar que algú pretengui utilitzar aquests grups violents per calumniar, condemnar i perseguir l'independentisme d'aquest país, que sempre ha sigut pacífic."

 


Preguntat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" pel vídeo que mostra un furgó dels Mossos des del qual un agent ironitza per megafonia dient "Som gent de pau", el conseller d'Interior ha lamentat l'incident i s'ha mostrat convençut que s'investigarà.

"Estic convençut que formarà part dels expedients que s'obriran, perquè és una imatge que no s'ajusta a l'actuació que ha de tenir un agent d'una policia democràtica i respectada com els Mossos d'Esquadra."


Buch també ha negat que la policia catalana estigui controlada, de facto, pel ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska

"El cos dels Mossos d'Esquadra no està en mans ni del ministre Marlaska ni del conseller Buch, està en mans dels catalans i catalanes, garantint els seus drets i la seva seguretat i garantint que es persegueix els delinqüents i els violents, com aquests dies."

 

Investigació als agents

La nit de dimarts, a través de la xarxa es va fer públic un vídeo on es pot veure una furgoneta dels Mossos mentre perseguia uns manifestants a Tarragona i dient per megafonia "Veniu, que som gent de pau, veniu!". 

 

Després que les imatges s'han viralitzat, el conseller Buch ha confirmat que s'estan investigant els fets: 

"Estic convençut que formarà part dels expedients que s'obriran perquè és una imatge que no s'ajusta a l'actuació que ha de tenir un agent d'un cos policial com els Mossos d'Esquadra. Són unes imatges que fan mal als mossos i mosses que treballen cada dia per la seguretat dels ciutadans."

 

Atropellat un manifestant a Tarragona 

En relació amb el noi atropellat a Tarragona per una furgoneta dels Mossos, el conseller assegura que es revisaran les imatges per verificar si s'ha ajustat als protocols dels Mossos.

"El que va passar ahir a Tarragona és que una furgoneta va picar contra dos contenidors per evitar que fessin una agrupació de contenidors i just al darrere hi havia una persona. Ara mateix no puc confirmar si la furgoneta la va veure o no." 

 

Barça-Madrid

Pel que fa al partit entre el Barça i el Madrid previst per al 26 d'octubre al Camp Nou, el conseller ha assegurat que, ara per ara "no hi ha cap dada" que indiqui que no es pot garantir la seguretat d'aquest esdeveniment.

D'aquesta manera, s'ha referit a la petició de la Lliga perquè el partit es traslladi al Bernabéu.

ARXIVAT A:
Judici procésMiquel BuchMossos d'Esquadra
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut