El conseller Joan Saura durant una intervenció al Parlament
Joan Saura pot acabar sent senador quan s'hagi fet el traspàs de poders al nou govern.
Barcelona

El conseller Joan Saura reitera que el govern no canviarà lleis per la sentència de l'Estatut

El conseller Joan Saura reitera que el govern no modificarà cap llei després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Saura es basa en l'informe elaborat per un grup d'experts fet públic aquest dimecres i segons el qual, pel conseller, no cal modificar cap llei. Saura ho ha dit al Parlament en resposta a una petició d'Albert Rivera, de Ciutadans. Aquesta qüestió també ha planat en la segona sessió del Debat de Política General al Congrés. La portaveu d'UPiD també ha demanat canviar les lleis catalanes que puguin estar afectades per la sentència sobre l'Estatut.

Actualitzat
L'informe dels serveis jurídics de la Generalitat sobre la sentència de l'Estatut deixa clar que no s'ha de modificar cap de les lleis que desplega la carta catalana. Això és el que ha defensat el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, aquest matí al Parlament.

El conseller ha posat com a exemple el model d'immersió lingüística, que, d'acord amb l'informe jurídic, no caldrà tocar.

Saura ho ha dit en resposta a Albert Rivera, de Ciutadans, que ha demanat un calendari de modificació de totes les lleis que, segons la seva interpretació, no s'ajusten a la Constitució.

El debat arriba al Congrés

Una petició similar l'ha fet aquest matí al Congrés la portaveu d'Unió, Progrés i Democràcia (UPiD), Rosa Díez, que ha demanat al president del govern espanyol que es canviïn les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya que, al seu parer, estan afectades per la sentència dictada pel Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, li ha respost que només la llei que regula el funcionament i les competències del Síndic de Greuges està afectada per la sentència de l'Estatut. De fet, el Defensor del Poble també va presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut.
Anar al contingut