Les restes de brutícia a la Vila Universitària després del macrobotellon a la UAB
Les restes de brutícia a la Vila Universitària després del macrobotelló a la UAB

El conseller d'Interior, partidari d'obrir l'oci nocturn per contenir els botellons

Joan Ignasi Elena explica a TV3 que està a favor d'obrir l'oci nocturn quan els indicadors sanitaris ho permetin, tot i que reconeix que no són l'única solució als botellons

Actualitzat

El macrobotellot amb 8.000 persones ahir a la nit a la Universitat Autònoma, a Bellaterra, ha tornat a posar damunt la taula el debat sobre la reobertura de l'oci nocturn. La festa il·legal va acabar amb brutícia, destrosses, robatoris i una agressió sexual. Interior creu que reobrir els locals d'oci nocturn ajudaria a gestionar millor la situació. 

En declaracions a TV3, el conseller Joan Ignasi Elena diu que a Interior li agradaria que es reobrís l'oci nocturn. Apunta, però, que s'ha de fer quan "sigui possible des del punt de vista sanitari".

El conseller, però, recorda que el problema dels botellons supera l'oci nocturn. Ha recordat que aquest divendres a Madrid hi va haver una macrofesta de 25.000 persones, malgrat que els locals poden obrir fins a les tres de la matinada.

Catalunya i les Balears són les úniques comunitats que mantenen el tancament de l'oci nocturn. La patronal del sector, Fecasarm, assegura que viuen la situació "amb molta impotència". 

Nit de calma a l'Autònoma

L'endemà del macrobotellot a l'Autònoma, la nit ha estat tranquil·la. Patrulles dels Mossos d'Esquadra, acompanyades d'antiavalots, han vigilat el Campus de la Universitat per evitar que es repetís la concentració de la matinada de divendres a dissabte. 

El conseller Elena assegura que es reunirà amb el rector de la UAB per tractar com es poden evitar noves festes com la d'aquest cap de setmana. 

La piscina de la Vila Universitària amb brutícia i tres carros de supermercat a l'aigua després del macrobotellon
La piscina de la Vila Universitària amb brutícia i tres carros de supermercat a l'aigua després del macrobotelló (ACN/@xiuxiuejam)

Els Mossos han explicat que divendres no van intervenir en el botelló per evitar problemes més greus. Tenien el permís del rector per actuar, però davant del gran nombre de persones concentrades es van limitar a controlar els accessos.

Els Mossos investiguen els robatoris que es van cometre als pisos de la Vila Universitària i una agressió sexual a una noia de 18 anys


4.000 euros de desperfectes a Ferrocarrils

El macrobotelló també va afectar els Ferrocarrils de la Generalitat. Molts dels assistents van optar per marxar de l'autònoma en transporta públic i, segons la companyia, van fer desperfectes a les instal·lacions per valor de 4.000 euros.

FGC denunciar que van fer malbé cinc portes de les màquines validadores d'accés i sortida de tres estacions (Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat), es van fer pintades a l'interior d'un tren i van destrossar els seients d'un altre tren.

A més, també denuncien que molts dels usuaris no portaven mascaretes, com és obligatori en el transport públic en temps de pandèmia. 


La UAB en desvincula els estudiants

El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha desvinculat els estudiants del macrobotellot al campus.

En declaracions a "El suplement·" de Catalunya Ràdio, Lafuente ha explicat que és habitual que hi hagi petites festes al Campus, però que divendres la situació se'n va anar de mare.

També ha apuntat que no tots els joves eren estudiants, i que s'hi van colar possibles delinqüents. 

ARXIVAT A:
Coronavirus Universitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut