Barcelona

El conseller d'Interior, Joan Saura, considera "raonable" delimitar zones per als "top manta"

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha valorat en declaracions al programa "Els matins" de TV3 la iniciativa que han posat en marxa municipis com el Vendrell i Calafell que han pactat amb els "top manta" que venguin les seves mercaderies en zones delimitades i paguin una taxa. Saura ha explicat que la iniciativa li sembla una solució "raonable" per evitar conflictes però ha volgut matisar que els Mossos continuaran controlant que els productes que es venguin siguin legals.

Actualitzat
El conseller d'Interior, Joan Saura, creu que els pactes que han establert amb els "top manta" les autoritats de poblacions com Calafell o el Vendrell són "raonables" sempre, però, que les mercaderies que es venguin siguin legals. Per això, en una entrevista a TV3 ha recalcat que els Mossos, el cos que té la competència, continuarà vigilant l'origen i la legalitat de les mercaderies que ofereixen els "top manta".

Els "top manta" acostumen a ser joves subsaharians i magrebins que ofereixen productes, sovint falsificats, a preus més baixos. La seva mercaderia descansa sobre unes enormes mantes que pleguen i es pengen a les espatlles quan apareixen els agents de la policia local.

Al Vendrell, s'ha destinat una plaça del municipi perquè els manters s'hi apleguin i ofereixin la mercaderia. Així, els "top manta" es comprometen a abandonar el passeig marítim i se'ls demana que es constitueixin com una associació legal per aconseguir que arribin a autogestionar-se. A canvi, hauran de pagar una taxa que encara no s'ha determinat.

L'alcalde de la localitat, Benet Jané, de CiU, es defensa de les crítiques que ha rebut i assegura que l'Ajuntament pretén regular la venda i afegeix que la legalitat de les mercaderies és competència dels Mossos i si els venedors tenen papers o no és una qüestió de la policia espanyola. Calafell també s'ha sumat a la mesura.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut