Frankfurt / Roma / Madrid

El conseller delegat d'Enel es va reunir amb el ministre Clos el 16 de febrer

El grup elèctric italià Enel ha admès que el seu conseller delegat, Fulvio Conti, es va reunir el 16 de febrer amb el ministre d'Indústria, Joan Clos, a Madrid i amb el director de l'Oficina Econòmica de la presidència del govern, David Taguas. Aquesta informació està inclosa en la resposta al requeriment d'informació que ha fet la CMNV després que Enel hagi entrat a la batalla per Endesa. L'elèctrica italiana no ha especificat si en la reunió es va parlar de la seva entrada a Endesa, però el govern espanyol sí que ha dit que d'això no se'n va parlar. Enel ja ha anunciat la seva voluntat de quedar-se el 25% de les accions d'Endesa, incrementant el paquet del 9,99% de les accions que ja ha adquirit.

Actualitzat

El que no ha aclarit Enel fins ara és la seva posició sobre la supressió de blindatges als estatuts d'Endesa ni sobre la seva posició davant l'opa d'E.ON.

En aquesta situació E.ON ha decidit fer un gest de força i assegura que segueix endavant amb la seva oferta de compra amb les actuals condicions. E.ON "continuarà amb la seva oferta per Endesa en la seva forma actual, independentment de la compra, segons s'ha dit, d'accions d'Enel (...). L'oferta d'E.ON és l'única que està disponible per a tots els accionistes d'Endesa". Aquesta és la resposta oficial de la companyia alemanya a l'entrada en joc d'Enel, una operació que dificulta l'èxit de l'opa d'E.ON, que ha condicionat la seva oferta a la supressió dels blindatges estatutaris d'Endesa en la pròxima junta d'accionistes, que se celebrarà el 20 de març.

Enel, per la seva banda, ha precisat avui que ha adquirit el 10% de l'elèctrica espanyola "sense cap vinculació amb altres accionistes d'Endesa". Després d'aquesta compra, la italiana ja ha avançat que ara valora "augmentar la seva participació fins al 24,99% del capital social, quan vingui donada l'autorització en aquest sentit per la Comissió Nacional de l'Energia". Si aconseguís aquest paquet, els italians es podrien aliar amb la constructora Acciona i vetar l'opa d'E.ON.

Enel també ha confirmat el preu que ha pagat per les accions, 39 euros per cadascuna, amb un total de 4.126 milions d'euros. L'adquisició es va fer a través de transaccions fora del mercat amb inversions institucionals i amb diners líquids i amb la línia de crèdit existent d'Enel.

Mentrestant, la constructora Acciona, principal accionista de l'elèctrica espanyola, ha assegurat que està disposada a parlar amb Enel i amb la resta d'accionistes per analitzar la nova situació creada arran de l'entrada del grup italià.

De cara a la reunió d'accionistes que ha de decidir si accepta retirar el blindatge que limita el nombre de vots dels accionistes majoritaris, tal com exigeix E.ON, un nucli dur format per Acciona, les accions que manté l'Estat, CajaMadrid i la nouvinguda Enel controlaria un 33% dels vots amb un 44% de les accions.

La cotizació d'Endesa a l'alça

La cotització d'Endesa a la borsa ha quedat suspesa durant el matí a causa de la compra d'accions per part d'Enel. Un cop restablerta a primera hora de la tarda, les accions de l'elèctrica han anat lleugerament a la baixa, però s'han recuperat de seguida i al tancament de la borsa es valoraven en 38,45 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut