El conseller madrileny de Sanitat, Javier Rodríguez, durant la compareixença en què va fer declaracions.
El conseller madrileny de Sanitat, Javier Rodríguez, durant la compareixença en què va fer declaracions.
Madrid

El conseller de Sanitat de Madrid: "Per aprendre a treure's o posar-se un vestit no fa falta fer un màster"

El conseller de Sanitat de Madrid no ha respost quant de temps va durar la formació que va rebre Teresa Romero ni si algú va supervisar-la mentre es treia el vestit de protecció, però ha considerat que "no devia estar tan malament si va anar a la perruqueria"

RedaccióActualitzat

És el mateix que va insinuar que l'auxiliar d'infermeria podria haver mentit sobre la febre que tenia. Tot just l'endemà, i mentre empitjora l'estat de Teresa Romero, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, ha assenyalat aquest dijous que per aprendre "com s'ha de treure o posar un vestit no cal fer un màster".

El conseller ha tornat a sorprendre -i fer enfadar- tota la comunitat sanitària madrilenya quan ha considerat que no cal un màster per saber com treure's un vestit, considerat el punt de més risc de contagi i, segons ha apuntat la mateixa pacient, probablement el moment en què alguna cosa va fallar.  

Per això, davant de les queixes dels professionals sanitaris, els periodistes li han preguntat si considerava que el temps que s'està dedicant a la formació del personal que ha d'atendre els pacients d'Ebola és suficient. Ell ha respost en declaracions al programa Ana Rosa Quintana, de Telecinco, que per explicar-li a algú "com s'ha de treure o posar un vestit no fa falta un màster", i tornant a carregar les tornes cap a l'auxiliar d'infermeria contagiada ha postil·lat: "però indubtablement un pot tenir més capacitat d'aprenentatge que d'altres"

En aquest mateix sentit, però en una declaracions a Onda Cero, també ha dit que "no devia estar tan malament si va anar a la perruqueria".

I ha conclòs que després del curs de formació, d'una mitja hora de durada, el vestit de protecció se l'han posat "tot tipus de professionals, des del conductor d'ambulàncies fins a infermeres i metges" i que "no hi ha hagut cap problema fins ara".

Segons Rodríguez, que ha explicat que estan "fent un informe de tot" per veure què ha passat, "el primer" que els "sorprèn" és que hi hagi hagut "un error a l'hora de treure's el vestit".

Les paraules del conseller, que en cap moment no ha aclarit si algú va supervisar Teresa Romero mentre es treia el vestit, han motivat la reacció del vicesecretari general de l'Associació de Metges i Titulats Superiors de Madrid (AMYTS), Gabriel del Pozo, que ha qualificat d'"irresponsable" el conseller madrileny.

"Em deixa totalment bocabadat, és una expressió que no concebo", ha dit en declaracions a La Sexta, en les quals ha recordat que precisament el moment de treure's el vestit és segurament el més delicat, perquè l'exterior és el que pot haver estat en contacte amb els fluids del malalt, la via de contagi del virus.

Respecte a la dificultat de la maniobra, Del Pozo ha replicat que fins i tot per fer un nus de corbata o per conduir cal practicar i que no n'hi ha prou que algú t'ho expliqui. "Et poden explicar com es xuta una pilota, però per agafar la perfecció de Ronaldo cal practicar. Les coses s'assagen, no n'hi ha prou que em diguin com fer-ho, sinó que m'obliguin a assajar", ha remarcat.

 

Anar al contingut