Vitòria / Madrid

El conseller de Justícia basc assegura que el procés de consulta basca "no s'acaba aquí"

El conseller de Justícia basc, Joseba Azkarraga, ha estat el primer de reaccionar a l'anunci del Tribunal Constitucional, que per unanimitat ha decidit prohibir la consulta que el lehendakari pretenia fer el 25 d'octubre. Azkarraga ha avisat en una entrevista a una emissora de ràdio, que el procés "no s'acaba aquí".

Actualitzat

El projecte de consulta popular del lehendakari Ibarratxe ha rebut un nou revés aquest dijous. El Tribunal Constitucional ha tombat per unanimitat aquesta llei del Parlament basc perquè considera que ataca la sobirania espanyola. La reacció oficial del govern basc no s'ha fet esperar. Després de reunir els seus consellers, el lehendakari, Juan José Ibarretxe ha comparegut per llegir una declaració institucional.

A primera hora del matí, però, el conseller de Justícia del govern basc, Joseba Azkarraga, ha estat el primer de donar la seva opinió sobre l'escenari que s'obre amb la decisió de l'alt tribunal. Azkarraga ha assegurat que el procés "no s'acaba aquí", i ha anat més lluny en afirmar que això no s'acaba tampoc amb el que pugui dir el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg".

El conseller basc ha conclòs que "tard o d'hora" els ciutadans bascos es podran "pronunciar sobre els problemes que els afecten, ho vulgui el senyor Zapatero o no".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut