El conseller de Territori, Damià Calvet (ACN/Gemma Sánchez)

El conseller Calvet té Covid i el conseller Puigneró ha de fer quarantena preventiva

El titular de Territori ha donat positiu a les proves de PCR i això ha obligat a fer aïllament al de Polítiques Digitals, per ser contacte directe, però no a la resta del govern

Actualitzat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha donat positiu de coronavirus, després de presentar símptomes lleus, i està en quarantena. Això ha fet que també el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, hagi d'aïllar-se durant almenys 14 dies, perquè Salut considera que ha tingut un contacte directe amb Calvet. Les proves confirmaran si també s'ha encomanat.

En canvi, es descarta que la resta de consellers siguin contactes de risc, tot i que dimarts i dijous hi va haver reunions de govern, perquè van utilitzar mascaretes i van mantenir la distància de seguretat.

Damià Calvet va notar dijous que havia perdut l'olfacte i el gust i, davant d'aquests símptomes d'alerta, va demanar una prova de PCR, que ha sortit positiva.

 

 

Les autoritats sanitàries consideren que els contactes estrets són les persones amb qui s'ha compartit espai a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts, des de les 48 hores prèvies a l'inici dels símptomes. En aquests casos, com el de Jordi Puigneró, han de fer quarantena durant els 14 dies posteriors al contacte.

 

 

Calvet és el quart membre del govern que dona positiu per Covid-19. El primer va ser el vicepresident, Pere Aragonès, després de fer-se la prova el 15 de març. El segon va ser el president, Quim Torra, que aquell mateix dia es va aïllar de manera preventiva a la Casa dels Canonges, i l'endemà també va donar positiu. El tercer conseller contagiat per coronavirus va ser el titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que va donar positiu el 25 de març.

ARXIVAT A:
Coronavirus Generalitat de Catalunya
Anar al contingut