Barcelona

El conseller Balcells acorda destinar el pròxim curs una partida mínima de 60 milions d'euros a les universitats

El nou titular del Departament d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació (Dursi), Manel Balcells, ha assegurat que intentarà ampliar "un mínim" de 60 o 70 milions d'euros el finançament de les universitats públiques el 2007. Després d'una reunió amb els set rectors membres de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Balcells ha explicat que aquestes i el Dursi estan preparant un document conjunt que posteriorment tractaran amb la Conselleria d'Economia i Finances per afegir un finançament complementari a les universitats.

Actualitzat

Segons Balcells, l'objectiu de la iniciativa és reforçar econòmicament les universitats perquè puguin afrontar els reptes que els planteja el futur "evitant-ne la descapitalització". El conseller Balcells també ha avançat el seu propòsit de reunir-se amb la nova ministra d'Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, per convenir els àmbits de col·laboració dels dos governs i tractar sobre les possibles modificacions i esmenes a la futura llei orgànica d'universitats (LOU).

A més, ha proposat als rectors l'organització del quart Congrés Universitari Català "per reflexionar conjuntament i, sobretot, amb els estudiants, sobre el model universitari català i la confluència amb l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES)". Balcells preveu que aquesta trobada pugui fer-se en el termini d'entre sis i vuit mesos.

Anar al contingut