Reunió a Waterloo del Consell per la República, que ha ampliat la direcció (ACN/Natàlia Segura)

El Consell per la República "avança" cap a la "unitat estratègica de l'independentisme"

Hi participa Quim Torra, i Lluís Llach presenta la planificació del debat constituent per saber "com la gent vol que sigui aquest país"

Juli RodésActualitzat

Reunió del Consell per la República, a Waterloo, en què ha participat el president de la Generalitat, Quim Torra.

Aquest divendres, a més, s'han presentat els quatre nous integrants de la direcció d'aquest organisme presidit per Carles Puigdemont i que té l'encàrrec de fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre.

La direcció s'ha ampliat, per fer-la més plural, amb els diputats de JxCat Aurora Madaula i Toni Morral; amb Marta Sibina, del Front Republicà, i amb l'exdiputada d'Iniciativa per Catalunya al Congrés Carme Garcia.

 

El president de la Generalitat ha participat en la reunió del Consell per la República (ACN/Natàlia Segura)

 

Torra s'ha incorporat al Consell a la tarda, per abordar qüestions d'actualitat com la investidura fallida de Pedro Sánchez o la resposta a en cas de sentència condemnatòria per part del Tribunal Suprem.

Al matí, qui ha comparegut davant del Consell és Lluís Llach, en qualitat de president de l'extint Consell assessor del fòrum cívic i social per al debat constituent, que ha presentat l'informe final.

 

Lluís Llach ha presentat l'informe final del Consell assessor i el calendari del procés constituent participatiu (ACN/Natàlia Segura)

 

Abans d'entrar a la denominada Casa de la República, Llach ha explicat que també hi anava a explicar "tota la planificació del recorregut del debat constituent" que s'ha de fer en els pròxims mesos, un procés participatiu que ha de servir perquè la ciutadania digui "com volem ser, qui volem ser i què volem ser".

"Donarem un mapa de carreteres de com la gent vol que sigui aquest país. I és la responsabilitat dels polítics que això es porti a terme o no es porti a terme, en funció de les majories parlamentàries."


A preguntes dels periodistes, Llach ha tornat a defensar la necessitat que hi hagi "unitat estratègica" de les forces independentistes.

"Crec que seria el moment, i no s'hauria de retardar gaire més, que la classe política donés unes directrius, una estratègia on ens poguéssim identificar una mica. O, si més no, almenys, que es parli molt clar i ens donin la possibilitat de triar.

"En la gent hi ha una predisposició a exigir la unitat estratègica, i no hi és."


Llach, d'altra banda, ha remarcat que el Consell per la República "segurament és l'única plataforma unitària" de l'independentisme, actualment, "on la gent es troba des de punts molt distants", ha afegit.


Comín: "S'ha avançat moltíssim"

Acaba la reunió, el vicepresident del Consell per la República, Toni Comín, n'ha fet una valoració molt positiva.

 

Toni Comín assegura que "s'ha avançat moltíssim" en la construcció de la "unitat estratègica" (ACN/Natàlia Segura)

 

Comín ha explicat que s'ha treballat, sobretot, per aconseguir, precisament, aquesta "unitat estratègica" que ha volgut remarcar que és "objectiu molt complex".

"Avui ha estat una jornada de treball molt satisfactòria per avançar en aquest objectiu tan complex que és construir la unitat estratègica de l'independentisme des de la seva transversalitat."

"Som molts actors, és molt important crear un marc de confiança, un marc de diàleg que generi aquesta capacitat per consensuar, i en això s'ha avançat moltíssilm en la reunió d'avui."

"Per tant, treballem en la feina més important que tenim ara mateix entre mans, que és ser capaços de disposar d'una proposta estratègica unitària."


Fent referència a l'ampliació de la direcció del Consell, Comín ha valorat que "el Consell representa cada vegada millor la unitat de l'independentisme".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut