Roma

El Consell Nacional d'Investigació d'Itàlia proposa una Capella Sixtina en 3D per evitar que es deteriori

Preocupació per la "salut" dels frescos de la Capella Sixtina del Vaticà. L'allau de visitants que la visiten cada any deteriora les obres dia a dia. El Consell Nacional d'Investigació (CNR) d'Itàlia hi ha trobat una possible solució. El CNR ha proposat crear una còpia virtual de la capella per reduir l'elevada afluència de curiosos.

Actualitzat
Fa uns dies, el director dels Museus Vaticans, Antonio Paolucci, ja va dir que estava preocupat per la conservació dels frescos de la Capella Sixtina, la majoria dels quals són de Miquel Àngel, per l'excessiu nombre de visitants que hi van cada dia i per la falta d'instal·lacions adequades per eliminar la contaminació ambiental.

La solució ha arribat de la mà del Consell Nacional d'Investigacions d'Itàlia. La coordinadora, Eva Pietroni, ha explicat que "la idea és llançar un projecte de museu virtual que permeti al públic aprofundir en la seva visita i en els continguts de l'obra. Pietroni ha comentat que "l'objectiu és reduir el flux de visites", però sense tancar la Capella Sixtina al públic.

El projecte se sustenta en l'èxit de la sala multimèdia que el 2003 es va instal·lar a les portes del Museu Cívic de Pàdua amb una reproducció en 3D dels frescos que Giotto va fer per a la capella dels Scrovegni que hi ha en aquesta ciutat italiana.

A l'espera que el projecte s'acabi de concretar, els visitants poden accedir a la pàgina web dels Museus Vaticans, que ja ofereix un recorregut virtual per les sales del museu, incloses la Capella Sixtina, les estances de Rafael i la pinacoteca.
Anar al contingut