Pedro Agramunt i Jordi Xuclà
Pedro Agramunt i Jordi Xuclà
Madrid

El Consell d'Europa demana a un diputat del PDeCAT i un senador del PP que renunciïn

L'Assemblea del Consell d'Europa demana a Jordi Xuclà i Pedro Agramunt que tornin l'acta

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa demana al diputat del PDeCAT al Congrés Jordi Xuclà i al senador del PP Pedro Agramunt que renunciïn i retornin l'acta.

Ho ha decidit en una votació en el ple aprovada per 123 vots a favor i 9 en contra, després que una comissió d'investigació sobre corrupció considerés que havien vulnerat el codi de conducta de l'Assemblea.

Al senador Agramunt, se li atribueix la violació del codi de conducta per mostrar un suport "molt clar" als interessos de l'Azerbaidjan i pel seu paper clau en les decisions favorables a aquest país. El PP ha dit que no prendrà cap mesura fins que es resolgui el seu cas

D'altra banda, defensen que el diputat Xuclà hauria vulnerat la normativa com a observador de les eleccions que s'hi van fer l'any 2015.

El diputat del PDeCAT ha assegurat que no ha fet res inapropiat, que està molt tranquil i que creu que la situació respon a un "ajustament de comptes":

"D'allò que em poden acusar és que hagi demanat a un col·laborador que m'ajudi a redactar un document en un anglès absolutament apropiat i acurat per presentar-lo en una comissió. Estic molt tranquil. He presentat al·legacions i en absolut considerar que aquest sigui un comportament que hagi de portar a renunciar. Crec que hi ha algú que té ganes de fer un ajustament de comptes en el marc de les tensions actuals".

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut