El president del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), Josep Maria Rañé.
Josep Maria Rañé, president del Consell.
Barcelona

El Consell de Treball alerta del trencament de la cohesió social a Catalunya i diu que l'economia caurà entre l'1,5 i el 2%

L'increment de l'atur, les restriccions del crèdit que faran baixar encara més el consum intern i menys cobertura social són elements que comportaran una reducció de l'economia entre l'1,5 i el 2%, segons el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya alerta del trencament social que es pot produir a Catalunya arran de la caiguda de l'economia catalana que aquest organisme preveu que sigui d'entre l'1,5 i el 2% per aquest any.  

L'increment de l'atur, les restriccions del crèdit, que faran baixar encara més el consum intern, i menys cobertura social són una combinació perillosa, segons alerta el president del consell Josep Maria Rañé."L'economia catalana no creixerà, sinó que baixarà entre l'1,5 i el 2%, l'atur sí que ho farà i, per tant, la cohesió social pot acabar esquerdant-se", ha dit Rañe. I ha sentenciat: "Baixa l'economia, puja l'atur i entrem en una situació de risc pel que fa a la cohesió social que fins ara hem aconseguit preservar i mantenir d'una manera positiva".

Rañé creu necessari reformular prestacions com la renda mínima d'inserció perquè no hi hagi ciutadans que es quedin sense protecció.
Anar al contingut