Vandellòs

El Consell de Seguretat Nuclear, favorable que Vandellòs II funcioni 10 anys més

El Consell de Seguretat Nuclear ha informat favorablement per renovar l'autorització de funcionament de la central nuclear Vandellòs II. La decisió s'ha pres per unanimitat en el plenari del consell i després d'haver estudiat 44 informes tècnics. Ara, la decisió de renovar l'autorització a la nuclear perquè continuï en marxa fins al 2020 està en mans del Ministeri d'Indústria.

Actualitzat
El CSN ha emès un informe favorable perquè el funcionament de Vandellòs II es pugui prorrogar 10 anys més, però ha imposat algunes condicions.

L'organisme de control de les nuclears considera que Vandellòs II té prou capacitat per donar resposta als requisits normatius actuals, de més exigència en seguretat, i ha tingut en compte l'aplicació del pla d'acció de millora de la gestió de la seguretat de la central.

Entre els 11 límits i condicions que estableix l'informe hi ha l'aplicació d'aspectes relatius al pla de reforç organitzatiu, cultural i tècnic, de forma que estigui totalment implantat al llarg de l'any 2012. El mateix any i durant l'aturada per recàrrega, també s'haurà de modificar el disseny del sistema de protecció contra incendis, perquè es reforcin les actuacions d'emergència en cas d'inundacions internes a l'edifici de control.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut