La central nuclear d'Ascó, en una imatge d'arxiu
La central nuclear d'Ascó, en una imatge d'arxiu
Madrid

El Consell de Seguretat Nuclear avala el funcionament d'Ascó 10 anys més

El Consell de Seguretat Nuclear ha donat el vistiplau aquest divendres a renovar 10 anys més el contracte d'explotació de la central nuclear d'Ascó. El ple del consell ho ha aprovat per unanimitat però exigeix alguns canvis als gestors de la planta atòmica. La darrera paraula, però, la té el Ministeri d'Indústria, que ha de decidir si ratifica aquesta pròrroga autoritzada per l'ens regulador.

Actualitzat
El CSN ha acordat per unanimitat informar favorablement a la renovació del contracte d'explotació de les dues unitats de la central nuclear d'Ascó. La pròrroga seria per 10 anys i permetria a Ascó, que acaba el seu contracte actual a l'octubre, continuar funcionant fins al 2021.

L'informe s'ha remès ara al Ministeri d'Indústria, que té la darrera paraula i ha de decidir si ratifica o no aquesta pròrroga. Segons el comunicat que el CSN ha difós al seu web, ha comprovat el funcionament de les dues unitats de la instal·lació i creu que tenen un manteniment adequat.

El CSN, però, imposa condicions i instruccions tècniques complementàries com ara l'obligació de tenir enllestit abans de finals de l'any que ve el pla de reforç organitzatiu i tècnic. També es demana que es revisi el disseny de la sala de control, que es millorin els mitjans per a la gestió d'accidents severs, que s'implanti un sistema de detecció d'hidrogen o es revisi el sistema d'aturada remota de la central, entre altres coses.

Anar al contingut