Madrid

El Consell de Ministres dóna llum verda al pla de Rodalies de Barcelona, amb una inversió de 4.000 milions d'euros

El Consell de Ministres ha donat llum verda al Pla d'Infraestructures de Rodalies, que la Generalitat reclamava com a pas previ per assumir les competències d'aquest servei. El pla disposa d'una inversió de 4.000 milions d'euros fins al 2020 destinats a modernitzar la xarxa ferroviària de l'àrea metropolitana de Barcelona. Amb aquest objectiu, planifica actuacions a llarg termini que inclouen tant la millora de les estacions com del servei de les línies.

Actualitzat
El govern català no vol fer-se càrrec de la gestió de Rodalies sense abans tenir-ne garantit el finançament per posar al dia les infraestructures ferroviàries de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest és l'objectiu del pla que ha aprovat el govern espanyol durant la reunió setmanal del Consell de Ministres. El pla compta amb una inversió de 4.000 milions d'euros fins al 2020.

El pla dissenya el futur model de la xarxa ferroviària i quantifica les inversions necessàries per modernitzar-la. El pla preveu canvis a llarg termini en l'esquema de la xarxa i diferents millores integrals. S'hi engloben diferents actuacions que l'administració ha fet públiques o va tramitant a poc a poc, com ara la duplicació de la via fins a Vic o la nova línia Cornellà-Castelldefels.

El pla de Rodalies de Barcelona té el vist i plau de la Generalitat en més d'un 90 per cent. Aquest pla s'havia d'haver presentat al novembre, però aleshores només es va aprovar el de Madrid, que preveu una inversió de 5.000 milions d'aquí al 2015. La modernització de la xarxa és un dels requisits del govern català per assumir-ne la competència. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut