Madrid

El Consell de Ministres aprova un pla per modernitzar la Justícia

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un seguit de mesures que permetran actualitzar el sistema judicial. Els principals objectius de l'anomenat Pla Estratègic de Modernització de la Justícia són la interconnexió dels jutjats de tot l'Estat, gràcies a la informatització de totes les bases de dades, i l'ampliació del nombre de funcionaris.

Actualitzat
El pla que acaba d'aprovar el Consell de Ministres, amb una inversió de l'Estat de 600 milions d'euros, preveu la convocatòria de 750 places de jutges -un 20% més que actualment- , 450 de fiscals i 800 de secretaris judicials en els pròxims tres anys.

Un nou sistema informàtic comú a tot l'Estat també ha d'evitar que es repeteixin casos com el desgavell judicial en el cas de Mari Luz Cortés. Segons ha explicat el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, això ha de permetre que tots els jutjats "funcionin en xarxa" i que les comunitats autònomes comparteixin informació, com ja passaen altres administracions.

Així, aquest gran interconnector hauria de reduir en un 30% de mitjana el temps de tramitació i resolució dels expedients oberts.
Anar al contingut