Madrid

El Consell de Ministres aprova per decret regular la TDT de pagament

El Consell de Ministres ha aprovat un decret per regular la televisió digital terrestre de pagament. El primer de beneficiar-se de la mesura serà el grup audiovisual Mediapro, que va ser el primer de sol·licitar-hi i que emetrà la Lliga, la Copa i la Champions pel canal Gol TV. La majoria de descodificadors que es tenen a casa s'hauran de canviar per poder funcionar amb el nou sistema de la TDT de pagament.

Actualitzat
La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández De la Vega, ha dit que la TDT de pagament servirà per "establir la igualtat de condicions" en el sector audiovisual. De la Vega ha qualificat la mesura d'"urgent i necessària" i ha remarcat que obrirà noves possibilitats de negoci per a les televisions i ampliarà l'oferta per als espectadors.

El canal Gol TV serà el primer d'emetre en la modalitat de pagament. A partir de demà i durant els primers dies es podrà seguir en obert. Però a partir del setembre s'haurà de fer servir un descodificador especial que accepti el sistema de targetes del canal. Alguns televisors més nous també podran acoblar un mòdul en lloc del descodificador específic. Per accedir al contingut del canal s'haurà de pagar una mensualitat d'uns 15 euros.

La pràctica totalitat dels 18 milions de descodificadors de TDT venuts fins ara no serviran per rebre la televisió de pagament. Per això, associacions de consumidors han criticat que no s'hagi informat bé l'usuari a l'hora de publicitar la televisió digital terrestre. Critiquen que amb la nova modalitat de canals hauran de canviar uns aparells que encara funcionen.

El director de Gol TV, Josep Joaquim Brotons, ha defensat la mesura perquè "ho tenen tots els països, com Itàlia, Anglaterra i Alemanya". També ha remarcat que "és impossible tenir 40 canals" i fer-los rendibles. Brotons també ha assegurat que "el futbol en obert no té cap sentit", perquè cal "rendibilitzar" el que es paga als clubs de futbol.

Ja hi ha altres cadenes de televisió que han sol·licitat poder disposar d'un canal propi de pagament. Quan disposin de l'aprovació i dels continguts per emetre podran seguir el model de Gol TV.
Anar al contingut