Madrid

El Consell de Ministres aprova la reforma de la llei del sòl que preveu reservar un 25% del terreny per a vivenda protegida

El Consell de Ministres ha aprovat avui l'avantprojecte de llei del sòl, que inclou mesures contra l'especulació, i una nova aportació al Fons de Reserva de la Seguretat Social per una quantitat de 3.800 milions d'euros. Aquests han estat alguns dels assumptes més destacats que ha abordat l'executiu presidit per José Luis Rodríguez Zapatero al Palau de la Moncloa, al qual han assistit tots els ministres menys els responsables d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos; Educació, Mercedes Cabrera, i Medi Ambient, Cristina Narbona.

Actualitzat

L'avantprojecte de la llei del sòl que ha elaborat el Ministeri de la Vivenda articula mecanismes contra la retenció especulativa de sòls i criteris bàsics per a un desenvolupament territorial i urbà sostenible. La llei ha comptat amb el suport de la majoria de grups i l'oposició del PP, que la qualifica "d'intervencionista". L'avantprojecte inclou la reserva mínima del 25% del sòl per a vivenda protegida i l'aplicació d'un nou sistema de valoració del sòl. La nova norma també preveu un codi de conducta i diferents mesures per fomentar la participació ciutadana en els desenvolupaments urbanístics.

D'altra banda, la contribució que es farà al Fons de Reserva, sumada a la realitzada a principis d'any, suposarà que l'aportació total el 2006 serà la més elevada des de la seva creació l'any 2000, en sumar 7.500 milions d'euros.

En matèria de treball, el govern també ha aprovat un reial decret que millora la protecció de desocupació dels treballadors agraris.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut