El Consell de Ministres aprova emissions zero de CO2 per als cotxes a partir del 2040

El Consell de Ministres aprova emissions zero de CO2 per als cotxes a partir del 2040

El Consell de Ministres aprova emissions zero de CO2 per als cotxes a partir del 2040

Actualitzat
TEMA:
Crisi climàtica

Les gasolineres grans hauran de tenir punts de recàrrega per als cotxes elèctrics

A partir del 2040, tots els turismes que circulin hauran de ser cotxes amb zero emissions de CO₂.

Tot i que en l'avantprojecte de llei es parlava de prohibició, ara el redactat és més suau, però, a la pràctica, suposa que els vehicles amb motors de combustió no es podran fabricar.

Aquest punt ja va aixecar polseguera aleshores, ja que tant concessionaris com fabricants van afirmar que això faria caure les vendes d'aquests vehicles a partir d'ara mateix, especialment els dièsel.

Això suposa una transició cap a l'electrificació del parc automobilístic, ja que les gasolineres que l'any passat haguessin subministrat més de 5 milions de litres de combustible, hauran de tenir punts de recàrrega per als cotxes elèctrics.

 

 

Una mesura que, a la tardor, ja va ser criticada per les gasolineres, que veuen com la reconversió del sector es complica.

De fet, el govern espanyol ha enviat a Brussel·les un Pla Nacional d'Energia i Clima fins al 2030. Un full de ruta que inclou la llei del canvi climàtic, i que preveu que el 2030 s'hagi reduït l'emissió de gasos hivernacle en un 21% respecte al 1990, o que aquell any el 42% de l'energia provingui de fonts renovables.

En l'actualitat, el transport és el responsable de més del 26% de les emissions contaminants i del 42% de les d'òxids de nitrogen, l'avantprojecte estableix el 2050 com a data en què el parc de turismes i vehicles comercials lleugers caldrà que estigui lliure d'emissions directes de CO₂.

 


Com a pas intermedi, els nous cotxes i furgonetes seran zero grams d'emissió de CO₂ per quilòmetre "no més tard del 2040".

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat que "en aquest procés el govern acompanyarà el sector de l'automoció".

També es crearà una Taula de la Mobilitat, en què participaran tots els agents implicats.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica