La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Amb el nou règim, els diners vindran dels Pressupostos Generals de l'Estat.
Madrid

El Consell de Ministres aprova el sistema que substitueix el cànon digital, que es pagarà amb els PGE

El govern espanyol aprova el sistema que substitueix el cànon digital, suprimit ara fa un any. Amb el nou règim, anomenat compensació equitativa per còpia privada, els diners vindran dels Pressupostos Generals de l'Estat. Això vol dir que es pagaran amb els impostos de tots els ciutadans, en lloc de només els que comprin aquests dispositius.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat al Consell de Ministres d'aquest divendres un reial decret pel qual entrarà en vigor el sistema que substituirà el polèmic cànon digital, que gravava aparells tecnològics destinats a fer copies privades per així compensar les entitats de gestió.

Amb el nou règim, anomenat compensació equitativa per còpia privada, els diners vindran dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). Això vol dir que es pagaran amb els impostos de tots els ciutadans, en lloc de només els que comprin aquests dispositius.

La supressió del cànon digital es va aprovar el 31 de desembre del 2011, com "una de les primeres mesures adoptades pel nou govern" espanyol, com ha recordat Sáenz de Santamaría. El que ara entra en vigor és com es compensarà per les còpies privades. Es farà a exercici vençut, de manera que el corresponent al 2012 es pagarà a principis del 2013. L'import previst per a la compensació per aquest any és de 5 milions, quantia ja prevista en els pressupostos aprovats al setembre. El 2011, les entitats de gestió van cobrar 115 milions d'euros pel cànon digital.
Anar al contingut