Madrid

El Consell de Ministres aprova destinar 1.400 milions d'euros a polítiques d'ocupació

Es distribuiran entre les comunitats autònomes per fomentar la formació dels aturats

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat avui el pla anual de polítiques d'ocupació per a aquest any: són 1.400 milions d'euros que, en forma de subvencions, es distribuiran entre les comunitats autònomes per fomentar la formació dels aturats. A aquests 1.400 milions d'euros, s'hi afegiran prop de 129 milions destinats específicament a l'aplicació de mesures del Programa d'Activació per a l'Ocupació al 2015 en mans de les autonomies.

Aquests diners van dirigits a les polítiques actives d'ocupació, és a dir, als cursets de formació per als aturats i la intermediació perquè trobin feina, s'han de recollir les ofertes de treball i creuar-les amb les demandes. També inclou la formació contínua.

El 40% d'aquests fons es distribueixen segons els potencials beneficiaris per comunitats autònomes, i el 60% que queda es repartirà tenint en compte la inserció dels aturats en el mercat laboral entre el 15 de febrer i el 31 de juliol d'aquest any.

El pla pretén millorar l'avaluació i eficiència en la despesa de les polítiques d'ocupació, alhora que recull un conjunt de mesures i accions que hauran de desenvolupar les comunitats autònomes o bé el servei públic d'ocupació estatal.

 

 

Anar al contingut