Carles Puigdemont reunit amb els membres del seu govern a Brussel·les (ACN)
Carles Puigdemont reunit amb els membres del seu govern a Brussel·les (ACN)

El Consell de la República tindrà com a missió dissenyar una "nació digital"

L'anomenat "govern a l'exili" crearà un model de govern virtual

RedaccióActualitzat

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que Catalunya ha de crear "una nació digital en forma de república" abans que es pugui "desplegar" la república catalana de "forma física".

Construir aquesta "nació digital" serà una de les missions de l'anomenat Consell de la República a Brussel·les. Aquest òrgan a l'exili comença a dotar-se de contingut, i una de les seves atribucions serà la de crear aquest model de govern virtual.

Puigneró ho ha avançat des de la Universitat Catalana d'Estiu que es fa a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord.

 

 

Segon explica Puigneró, la Generalitat no pot fer aquest paper pel bloqueig i el conflicte de competències amb l'Estat.

El titular de Polítiques Digitals diu que el Consell de la República, una vegada es desplegui, servirà per crear jornades similars al 27 d'octubre i a l'1 d'octubre.

El conseller creu que l'estat espanyol encara funciona en "format analògic" i això comporta que en el món digital, segons Puigneró, els catalans siguin "invencibles".

De fet, Puigneró ha assegurat que "sense eines digitals" no s'hauria aconseguit arribar tan lluny amb el referèndum de l'1 d'octubre, ja que "tots estàvem en grups de 'whatsapp' per organitzar" els col·legis, les urnes o el cens digital.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaConsell per la República
Anar al contingut