Reunió del president Quim Torra amb representants del Sindicat de Llogaters

El Consell de Garanties tomba la llei per regular els lloguers abans que neixi

L'òrgan consultiu dona la raó a PP i Cs i afirma que alguns articles no s'emparen en l'Estatut i es contradiuen amb la Constitució

Actualitzat

El Consell de Garanties Estatutàries, CGE, tomba part de la proposició de llei per regular els preus dels lloguers. L'organisme considera que alguns dels articles no estan emparats en l'Estatut i es contradiuen amb la Constitució. D'aquesta manera dona la raó a Ciutadans i al Partit Popular, que s'hi va oposar perquè envaïa competències de l'Estat.

El Consell de Garanties ha pres la decisió de manera unànime i suposa un nou bastó a les rodes perquè la proposta de llei tiri endavant, tot i que és un òrgan consultiu i que les seves decisions no són vinculants.

 

Pacte per a la regulació dels lloguers

La proposició de llei per limitar els preus dels lloguers és una iniciativa del Sindicat de Llogaters i Llogateres de Catalunya que compta amb el suport d'ERC, En Comú Podem i la CUP. Junts per Catalunya hi va donar suport al principi, però després va presentar fins a 8 esmenes al text, fet que equivalia a una ruptura del pacte, segons Jaime Palomera, portaveu del Sindicat .

"I que té el suport de més de 4.000 entitats, que no són petites entitats. Estem parlant que la societat civil, representada de forma molt transversal,està totalment a favor d'aquesta llei."

El dictamen del CGE s'ha fet públic aquest dijous just abans de la reunió que el president de la Generalitat ha mantingut amb el Sindicat de Llogaters de Catalunya.

En la reunió han insistit en la necessitat que el govern i Junts per Catalunya siguin fidels al pacte que havien subscrit per impulsar una regulació dels preus de lloguer.

El president Quim Torra dimarts, en roda de premsa, ja va donar suport al pacte signat i anunciava que treballaria per tirar-lo endavant. I aquest dijous ho ha confirmat als membres del Sindicat que s'hi han reunit.

"El president ha deixat molt clar que creu en l'acord i en aquesta llei."

Reunió del president Quim Torra amb representants del Sindicat de Llogaters (CCMA)

 

 


Abaixar i congelar lloguers

L'objectiu de la nova normativa és congelar o abaixar els preus de lloguer als 60 municipis de més de 20.000 habitants amb un mercat d'habitatge més tensionat. La renovació de contractes per habitatges que ja estaven llogats no podrà superar el preu acordat en el contracte anterior i si l'habitatge tenia un preu per sobre de la mitjana de la seva zona, el nou contracte haurà de tenir com a valor màxim el que estableix l'índex de preus de la Generalitat.

Lloguer
Anuncis de pisos per llogar (CCMA)

El Sindicat de Llogaters i Llogateres defensa que la regulació dels preus del lloguer és una necessitat després d'anys de bombolla. I que ara s'ha convertit en una emergència en el context de crisi sanitària que perjudica l'economia de moltes famílies. Calculen que, en total, se'n podrien beneficiar uns 5 milions de persones, el 70% de la població catalana.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut