Imatge d'un toro i un torero
El debat sobre la prohibició de les corrides es farà a finals de mes al Parlament.
Barcelona

El Consell de Garanties Estatutàries avala la prohibició de les corrides de toros

La prohibició de les corrides de toros a Catalunya es podrà continuar tramitant al Parlament. El Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs que aquesta prohibició no va contra l'Estatut ni contra la Constitució. El dictamen s'ha conegut aquest matí, tot i que la decisió sobre si es veta o no la tradició taurina no se sabrà a finals de mes, quan està previst que es voti la llei a la cambra catalana.

Actualitzat
El Consell de Garanties Estatutàries considera que la prohibició de les corrides de toros, que figura en l'article sisè de la llei de protecció dels animals, s'adequa tant a la Constitució espanyola com a l'Estatut de Catalunya. En el dictamen, que s'ha conegut aquest dijous, es recorda que la majoria de comunitats autònomes ja han regulat sobre aquesta qüestió i s'estableix que no es lesiona el dret dels ciutadans d'accès a la cultura.

Està previst que el debat parlamentari sobre aquesta prohibició es faci en el que segurament serà l'últim ple de la legislatura, els dies 28 i 29 de juliol. Els grups d'ERC i ICV-EUiA ja han anunciat que votaran a favor de la prohibició; el PSC, el PPC i Ciutadans hi votaran en contra i el grup de CiU donarà llibertat de vot als seus diputats.

El veto a les corrides de toros es debat al Parlament després que es promogués una iniciativa legislativa popular amb aquesta petició.
Anar al contingut