El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida

El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida

El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha presentat l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu a Tremp. Imatge de la presentació i primera fila dels assistents del 24 de març del 2

La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha presentat l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu a Tremp. Imatge de la presentació i primera fila dels assistents del 24 de març del 2017. (horitzontal)

ACN Tremp.-El Consell Comarcal del Pallars Jussà és l'encarregat de promoure el primer Ateneu Cooperatiu de la demarcació de Lleida, amb l'agrupació de la resta de consells comarcals de l'Alt Pirineu i el Conselh Generau. La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, ha estat l'encarregada de presentar aquest nou espai i ha dit que ''afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa''. En total, aquest Ateneu té el repte de crear 10 noves cooperatives d'economia social a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. L'Ateneu no comptarà amb un lloc físic i sí amb un tècnic que es desplaçarà pels diferents punts del territori per donar suport a persones o entitats que formin part d'aquesta xarxa. L'Alt Pirineu i Aran compta actualment amb 36 cooperatives. El Departament de Treball, ha destinat 215.000 euros a aquest projecte.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha destacat que l'únic ateneu liderat per un Consell Comacal és el de l'Alt Pirineu i ha afegit que l'important és que els beneficiaris en siguin les empreses i el territori.La consellera Bassa ha destacat que aquest nou espai ''afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa, a més d'enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l'ocupació i el desenvolupament del territori''. Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d'empreses i entitats properes al tancament.En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha recordat que ''històricament els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania'' i s'ha mostrat convençuda que el nou servei ''esdevindrà un espai de referència a l'Alt Pirineu i Aran i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada''. Al conjunt del país hi ha prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.