Estats Units

El congressista republicà per Florida dimiteix per haver enviat correus d'alt contingut sexual a becaris menors d'edat

L'FBI ha obert una investigació preliminar a Mark Foley. Es tracta del congressista republicà per Florida que divendres va dimitir del càrrec després de transcendir uns missatges d'internet d'alt contingut sexual que hauria enviat a becaris i exbecaris menors d'edat a través de pàgines del Congrés. El portaveu de la cambra ha demanat la intervenció del Departament de Justícia per aclarir les circumstàncies del cas. La dimissió de Foley suposa un fort revés per al Partit Republicà de cara a les eleccions legislatives del proper 7 de novembre.

Actualitzat

El congressista republicà Mark Foley, que des de fa dotze anys representava Florida i ha estat clau en la llei de protecció del menor que s'ha aprovat aquest any, va renunciar divendres passat al seu escó al Congrés dels EUA arran dels correus electrònics de contingut sexual que va enviar a becaris menors d'edat. "Estic profundament entristit i em disculpo per haver defraudat la meva família i el poble de Florida que he tingut el privilegi de representar", va afirmar el legislador republicà aspirant a la reelecció en un escrit difós el mateix dia de la renúncia.

La decisió del congressista arribava després que la cadena de televisió ABC News assegurés que el congressista havia enviat els missatges electrònics. Així doncs, la dimissió de Foley suposa un revés per als republicans, que ara hauran de trobar un candidat substitut quan falten menys de sis setmanes per a les eleccions legislatives, mentre que els demòcrates s'esforcen per aconseguir el control de la Cambra de Representants, amb 435 escons.

Si bé les paperetes electorals a Florida tenen imprès el nom de Foley i no poden modificar-se, qualsevol vot a Foley serà assignat al seu substitut.

Durant la seva carrera política, Foley, de 52 anys, va ser president del grup legislatiu sobre Nens Perduts i Explotats i va patrocinar lleis per protegir els menors d'abusos d'adults a internet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut