Madrid

El Congrés vota a favor de suprimir el cànon digital

El Congrés ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei del PP que insta el govern espanyol a suprimir el cànon digital i substituir-lo per altres fórmules "menys arbitràries" i "més justes i equitatives". La proposta ha comptat amb el suport del PSOE i ha tingut llum verda gairebé per unanimitat, s'ha aprovat per 331 vots a favor i dues abstencions.

Actualitzat
El grup socialista ha justificat el seu suport a la iniciativa dels populars perquè el que es planteja és substituir el cànon digital actual per una altra fórmula que estigui més en la línia de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que l'octubre del 2010 va declarar que el cànon digital que s'aplica a Espanya és contrari a la legislació comunitària.

Els populars han retret al govern de Zapatero que no hagi canviat la fórmula abans del 6 de juny complint els terminis marcats per les institucions europees per fer-ho. Els socialistes, de la seva banda, han donat suport a la proposta dels populars però els han recriminat que plantegin ara aquesta proposició no de llei amb la crisi que es viu a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) per un suposat desviament de diners. Precisament aquest dimarts el fins ara màxim responsable de la SGAE, Teddy Bautista, ha dimitit dels seus càrrecs.
Anar al contingut