Dues grans pantalles permeten seguir el resultat de les votacions

El Congrés torna a l'hemicicle, que estrena sistema de vot després de setmanes d'obres

Durant el mes de gener els tècnics han treballat per posar al dia la tecnologia de l'hemicicle, i dos plens s'han hagut de fer al Senat

Redacció/AgènciesActualitzat

El ple del Congrés estrena aquest dimarts el nou sistema de votació amb pantalles tàctils. No ho fa en una sessió qualsevol, i és que la votació de la proposició de llei d'amnistia es preveu ajustada per aconseguir els 176 suports que requereix el text.

Les feines per canviar el sistema de votacions de l'hemicicle van començar a finals de desembre i s'han allargat durant tot el mes de gener, que en principi és inhàbil parlamentàriament --així ho recull fins i tot la Constitució--, però que a la pràctica ha acabat sent un mes amb activitat parlamentària.

Els tècnics han canviat totes les pantalles i el cablejat de l'hemicicle (3Cat)

Durant aquestes setmanes, dos plens extraordinaris del Congrés s'han hagut de celebrar provisionalment a l'hemicicle del Senat, amb les limitacions tècniques --sobretot a l'hora de votar, perquè hi ha menys escons-- que això comporta.

La instal·lació dels 350 nous dispositius ha suposat la retirada dels antics botons de votació i les pantalles instal·lades fa dues dècades, que havien quedat obsoletes.

Una de les noves pantalles, que s'han instal·lat durant el mes de gener (3Cat)

A partir d'ara, doncs, els diputats votaran amb les noves pantalles tàctils que s'han instal·lat en cada escó, i que també permetran llegir en temps real les traduccions al castellà dels oradors que parlin, per exemple, en català.

A les noves pantalles tàctils seguirà lluint el nom de l'ocupant de cada escó i els seus amos podran veure de prop el panell de la votació electrònica, que també poden consultar a les dues pantalles gegants que hi ha als laterals del saló de plens.

A més, els serveis de conservació de la cambra baixa han aprofitat l'absència de plens per pintar i retocar les decoracions daurades que adornen diversos passadissos del Palau.


Votació de l'amnistia

L'únic punt de l'ordre del dia del ple extraordinari de dimarts és el dictamen sobre la llei d'amnistia aprovat per la Comissió de Justícia dimarts passat, a més de les esmenes.

Si es compleix el guió, el text tirarà endavant amb el suport de 178 diputats i el rebuig dels 172 que sumen PP, Vox, UPN i Coalició Canària.

En tot cas, no és descartable que el PP torni a demanar votació pública i per crida per a aquest tràmit, com ja ha fet en altres ocasions.

ARXIVAT A:
Congrés dels Diputats
Anar al contingut