Javier Ortega Smith, de Vox, al Congrés dels Diputats (Europa Press/Oscar Cañas)

El Congrés suspèn el ple d'aquesta setmana pel positiu en coronavirus d'Ortega Smith

Es manté la compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, davant la comissió de salut, per informar de la situació epidemiològica

Juli Rodés AlmerActualitzat

El Congrés dels Diputats ha decidit ajornar el ple d'aquesta setmana. Ho ha anunciat, a primera hora de la tarda, la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, en una compareixença davant dels mitjans informatius.

Batet ha explicat que la decisió l'han adoptada la mesa i la junta de portaveus arran de l'anunci, per part de Vox, que no assistiran a les sessions després d'haver donat positiu en coronavirus Javier Ortega Smith, diputat i secretari general del partit.

"Hem decidit ajornar el ple d'aquesta setmana, no tant per raons sanitàries, sinó perquè hi ha un grup parlamentari, de 52 diputats, el tercer grup en dimensió, que ha anunciat que no assistirà a cap de les sessions previstes."

"Això redueix la legitimitat democràtica de les decisions i de les votacions que es poguessin adoptar en la sessió plenària."


La presidenta del Congrés ha informat, en canvi, que es manté la compareixença prevista del ministre de Sanitat, Salvador Illa, davant la comissió de sanitat, prevista per a aquest dijous, "per poder informar els integrants del Parlament i la societat de com avança la situació epidemiològica del coronavirus".

 

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el vicepresident primer, Alfonso Rodríguez de Celis (EFE/Paco Campos)


Batet també ha explicat, en tercer lloc, que la mesa i la junta de portaveus es reuniran dijous per estudiar, juntament amb els serveis del Congrés, les mesures per poder "seguir garantint el normal funcionament del Congrés dels Diputats la setmana que ve, amb total normalitat i amb tota la legitimitat democràtica".

 

 

El president de Vox, Santiago Abascal, ha fet un missatge a Twitter amb el comunicat de la formació d'extrema dreta en què reconeix el positiu d'Ortega Smith per coronavirus i aprofita per criticar el govern espanyol que animés a participar en les manifestacions del 8M. Vox, de fet, demana la dimissió de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

ARXIVAT A:
Coronavirus Vox
Anar al contingut