Madrid

El Congrés retira la immunitat al popular Jesús Merino, investigat pel "cas Gürtel"

El diputat del PP Jesús Merino ha perdut la immunitat parlamentària, cosa que permet que el Tribunal Suprem pugui investigar la seva presumpta implicació amb el "cas Gürtel". El ple del Congrés ha aprovat en una votació secreta concedir el suplicatori que havia demanat el Suprem, que, si s'escau, el podrà processar pel cas de suposada corrupció política que esquitxa el PP. El mateix Merino havia demanat que se li retirés la immunitat per poder defensar-se davant la justícia. La decisió s'ha aprovat amb 329 vots a favor, entre els quals el de Mariano Rajoy, 3 vots en contra i 5 abstencions.

Actualitzat
La votació al Congrés s'ha avançat dos dies. Els grups parlamentaris s'han posat d'acord per pronunciar-s'hi aquest dimarts, un cop la Comissió de l'Estatut dels Diputats ha aprovat el dictamen favorable al suplicatori amb el suport del PP, per unanimitat.

El Senat segueix un procés similar amb el senador i extresorer del PP Luis Bárcenas. Fins ara el Congrés ha retirat la immunitat a 27 diputats, entre els quals les de l'exministre socialista José Barrionuevo pels GAL.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut