Madrid

El Congrés rebutja la proposta d'ERC de despenalitzar les injúries a la corona

El PP, el PSOE i Ciutadans s'ajunten en la Comissió de Justícia perquè les injúries al rei continuïn sent delicte

Actualitzat

El Congrés dels Diputats ha tombat aquest dimarts la iniciativa d'Esquerra Republicana de Catalunya de despenalitzar les injúries al rei i la crema de la bandera espanyola. El PP, el PSOE i Ciutadans han sumat seus vots en la Comissió de Justícia per rebutjar la proposta.

La diputada d'ERC Ester Capella ha al·legat llibertat d'expressió per defensar la retirada dels articles del codi penal: "A Espanya o l'Afganistan em sembla que empresonar a algú per cremar una foto indica un nivell baix de maduresa democràtica". Francisco Molinero, del PP, ha respost que són punts que preserven l'ordre polític que fixa la Carta Magna: "La qüestió és si estem o no estem disposats a derogar aquelles normes que protegeixen el manteniment de l'ordre polític que sanciona la Constitució espanyola."

També des de Ciutadans han retret a Esquerra que si tant els preocupa la llibertat d'expressió, abans han de condemnar els atacs que reben a Catalunya les seus de la formació d'Albert Rivera.

La inciativa d'ERC aspirava a la supressió dels articles 490.3, 491 i 543 del Codi Penal, amb l'atgument que "una democràcia avançada i moderna ha d'assegurar a la ciutadania el seu ple dret de la llibertat d'expressió."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut