Vox és relegat al "galliner" del Congrés i al PNB se li assigna un lloc preferent
El Congrés dels Diputats

El Congrés fa pública la llista de béns dels diputats de la nova legislatura

Pablo Iglesias, Pablo Casado, Albert Rivera o Gabriel Rufián són alguns dels diputats més hipotecats, mentre que Pedro Sánchez lidera en estalvis

Quim BalaguerActualitzat

El Congrés ha fet pública la declaració de béns patrimonials dels diputats de la nova legislatura. Són dades que ses senyories van haver de facilitar abans d'acreditar-se i que ara es poden consultar a la pàgina web del Congrés.

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, també ha hagut de revelar el seu patrimoni, i a la seva declaració hi trobem que l'any passat va cobrar 30.000 euros del PSOE de gener a maig, i 35.000 com a president del govern de juny a desembre.

Sánchez declara poc més de 40.000 euros en dipòsits bancaris i uns guanys de prop de 17.000 pels drets d'autor del seu llibre "Manual de resistencia". És, això sí, el líder amb més estalvis, ja que declara dipòsits i plans de pensió per més de 140.000 euros.

 

Els drets d'autor del llibre han aportat uns 17.000 euros a Pedro Sánchez

 

D'entre els diputats amb més patrimoni destaca el número 2 del PP, Adolfo Suárez Illana, que va cobrar 490.000 euros d'indemnització per deixar els seus serveis professionals com a advocat. El fill d'Adolfo Suárez també declara ser propietari de 15 finques rústiques a Àvila i 3 vehicles Mercedes-Benz.

 

Adolfo Suárez Illana va cobrar 490.000 euros en indemnitzacions


Hipoteques pendents

Gràcies a les declaracions patrimonials es poden saber també els deutes hipotecaris dels diputats. El més cridaner és el de Pablo Iglesias i Irene Montero, de Podem, que deuen 475.000 de la hipoteca per pagar el seu polèmic xalet de Galapagar.

 

Pablo Iglesias i Irene Montero deuen 475.000 euros d'hipoteca

 

No és l'únic en aquesta situació. Al president del PP, Pablo Casado, li falten per pagar 234.000 de la hipoteca del seu pis amb garatge al barri de Salamanca de Madrid, mentre que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, encara en deu 308.000 per la compra al 50% de dues propietats a Barcelona.

També paga dues hipoteques el diputat d'ERC Gabriel Rufián, que deu encara uns 275.000 euros. A la pàgina del parlamentari republicà no hi fa constar cap tipus d'ingrés.

Menys endeutada està la presidenta de la cambra, que declara uns ingressos com a ministra de 31.000 euros. Meritxell Batet també té dues hipoteques, però el capital pendent no arriba als 100.000 euros.

Dels nous diputats d'aquesta legislatura, el líder de Vox, Santiago Abascal, només declara uns ingressos de 55.000 euros com a president del partit. No hi fa constar cap habitatge, però sí un vehicle tot terreny i una moto.

També s'estrena al Congrés Inés Arrimadas. La número 2 de Ciutadans declara uns ingressos de 74.000 euros com a diputada del Parlament de Catalunya, i 83.000 en comptes bancaris. Declara una propietat a Cadis, però cap vehicle ni cap deute bancari.

Pel que fa als diputats catalans en presó preventiva i ara suspesos, d'Oriol Junqueras destaca els 210.000 euros que té en plans de pensió, i de Josep Rull, 65.000 euros que va cobrar com a assessor del PDeCAT.


Pendents del més ric

A la llista publicada a la web del Congrés no es pot trobar la declaració de béns del diputat que probablement serà el que té el patrimoni més gran. Es tracta de Marcos de Quinto, fitxatge estrella de Ciutadans i exvicepresident mundial de Coca-Cola.

 

Marcos de Quinto, pendent de presentar la seva declaració

 

Segons la formació taronja, la declaració del diputat encara no ha estat publicada perquè falta que s'hi inclogui la declaració de renda del 2018, que tindrà llesta a final de mes. Abans de deixar la multinacional americana i passar a la política, de Quinto cobrava més de 7 milions d'euros anuals.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut