Una imatge d'arxiu del rei Joan Carles I (EFE)
Una imatge d'arxiu del rei Joan Carles I (EFE)

El Congrés es "riu dels ciutadans" en vetar de nou investigar l'emèrit, diu Unides Podem

El PSOE, amb el PP i Vox, tornen a votar en contra de dues comissions d'investigació contra la monarquia

Actualitzat

La mesa del Congrés ha rebutjat un cop més les comissions d'investigació sobre la monarquia que havien presentat Unides Podem, d'una banda, i altres partits com els independentistes catalans, per l'altra. Han votat en contra de la creació de les comissions el PSOE, el PP i Vox.

El diputat d'En Comú Podem Gerardo Pisarello ha afirmat que la nova negativa és "escandalosa" i ha deixat "estupefacta" la seva formació. Per Pisarello, la decisió "degrada" el Congrés" i és "riure a la cara" de la ciutadania:

"Suposa tractar Espanya com una monarquia absoluta on portar el cognom de Borbó sembla una carta blanca per delinquir fins al final dels dies."

Segons el diputat d'En comú Podem, es deixen de jutjar "fets gravíssims" per una persona que "té tracte de rei" i que actua "com un delinqüent confés". Assegura que, en qualsevol monarquia parlamentària del món, això hauria suposat obrir immediatament una comissió d'investigació.

Una vegada més durant aquesta legislatura s'ha tombat la creació d'una comissió d'investigació sobre Joan Carles I i la família reial. La mesa ha justificat la negativa pels "antecedents existents i els informes dels lletrats".

Unides Podem havia sol·licitat la creació d'una comissió per investigar l'ús de targetes opaques per part del rei emèrit i altres membres de la família reial. L'altra petició, registrada per ERC, el Grup Plural (que inclou JxCat, la CUP i el BNG, entre d'altres) i Bildu, demanava investigar les presumptes irregularitats de la Casa del Rei i les seves influències en l'Aràbia Saudita.

 

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbonsCorrupcióPSOEUnides Podem
Anar al contingut