Madrid

El Congrés aprova portar el govern en funcions al TC per negar-se a sotmetre's al control parlamentari

Soraya Sáenz de Santamaría insisteix que pretendre que l'executiu en funcions se sotmeti al control "va en contra de tots els informes i precedents d'aquesta cambra"

Actualitzat

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat, amb 218 vots a favor, 113 en contra i quatre abstencions, presentar davant del Tribunal Constitucional un recurs d'atribucions contra el govern en funcions per la seva negativa a sotmetre's al control parlamentari.

La iniciativa, presentada per tots els grups parlamentaris excepte el PP, arriba després que dos ministres no van anar a les respectives compareixences en comissió on estaven convocats, perquè consideren que no tenen el deure de retre comptes davant d'una cambra que no els ha donat la confiança.

Abans que el conflicte d'atribucions arribi formalment al Constitucional, l'executiu en funcions té un mes per respondre al requeriment del Congrés i revocar la seva decisió de no sotmetre's al control de la cambra.

Santamaría creu que el control al govern és contrari "als precedents"

En la sortida del ple, després que s'aprovés el recurs d'atribucions al TC, la vicepresidenta en funcions del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha insistit que pretendre que l'executiu en funcions se sotmeti al control del Congrés "va en contra de tots els informes i precedents d'aquesta cambra". És per això que ha demanat una "reflexió" als grups parlamentaris perquè desisteixin d'aquesta intenció.

La vicepresidenta en funcions ha subratllat que es tracta d'una "paradoxa" que aquest debat es faci després de la compareixença del cap de l'executiu en funcions, Mariano Rajoy, sobre el Consell Europeu, amb un debat que ha durat cinc hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut