Madrid

El Congrés aprova la pujada del sou embargable per les hipoteques i el traspàs de beques a la Generalitat

Llum verda a la pujada del sou embargable per les hipoteques. El Congrés ha aprovat la proposta impulsada pel PSOE amb el suport del Partit Popular i Convergència i Unió. La mesura té com a objectiu donar més protecció a tothom que tingui una hipoteca davant de possibles impagaments. A banda d'aquesta, la cambra ha aprovat 50 resolucions més, entre les quals el traspàs de les beques a la Generalitat.

Actualitzat
Poc després de les dotze del migdia s'ha acabat al Congrés dels Diputats el Debat de Política General amb les votacions a les resolucions presentades pels grups parlamentaris, que hi han posat el punt i final.

En total, han estat més de 90 propostes, i 51 s'han aprovat, entre les quals l'adopció de mesures per facilitar el crèdit a les pimes i la protecció dels hipotecats.

Més protecció contra els embargaments hipotecaris

Precisament sobre aquest tema, el PSOE ha aconseguit aprovar la pujada del sou mínim que no se li podrà embargar a un propietari que no pugui fer front als pagaments de la hipoteca, gràcies al suport del Partit Popular i de Convergència i Unió.

La proposta de l'executiu de Zapatero busca oferir més protecció davant de les entitats bancàries per a tothom que tingui una hipoteca.

La norma també preveu augmentar el percentatge de valoració dels immobles embargats quan no s'arriben a subahastar, però, en canvi, no es tirarà endavant l'anomenat pagament per dació, que implicava saldar el deute hipotecari a canvi de tornar el pis.

Traspàs de beques a Catalunya

Una altra de les resolucions aprovades ha estat la del traspàs de beques a la Generalitat, impulsada per Convergència i Unió. Les negociacions per desencallar el traspàs podrien començar aquest juliol mateix.

Per contra, la petició de la federació nacionalista que reclamava el pagament immediat dels 1.450 milions del Fons de Competitivitat no ha tirat endavant després que el PSOE hi ha votat en contra.

D'altra banda, ERC i Iniciativa han aconseguit que s'aprovés una proposta per a la protecció del català al País Valencià i les Balears, mentre que la moció presentada pel PP per exigir a l'executiu de Zapatero que extremi la vigilància sobre Bildu no ha prosperat.

Aliances entre partits

Més enllà de l'aprovació de les resolucions, la jornada d'aquest dijous al Congrés ha estat interessant per veure les aliances que permetran al govern esgotar la legislatura.

El suport del PNB, Coalició Canària, i puntualment Convergència i Unió, ha permès al PSOE tirar endavant les seves 15 propostes. Aquestes aliances també han permès al PNB tirar endavant les seves 15 propostes, i a CiU, 8.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut