Detall d'uns cartells de la PAH demanant "Stop desnonaments" (ACN)
Detall d'uns cartells de la PAH demanant "Stop desnonaments" (ACN)
Madrid

El Congrés aprova els desnonaments exprés de pisos ocupats en només 2 mesos

La proposició de llei, promoguda pel PDeCAT, deixa fora entitats financeres, promotors i fons voltor

Actualitzat

La comissió de Justícia del Congrés ha aprovat una proposició de llei que permetrà desallotjar els habitatges particulars ocupats en només dos mesos.

El text, que s'haurà de remetre al Senat, pretén, segons recull, protegir els petits propietaris, les ONGs i les entitats públiques propietàries o posseïdores d'habitatges social i deixa fora entitats financeres, promotors i fons voltor.

Amb aquest canvi normatiu, promogut pel PDeCAT, s'acceleren els terminis per fer fora els ocupes il·legals. Així, tant les persones físiques com les entitats sense ànim de lucre i les agències d'habitatge públiques podran desnonar per la via d'urgència en només 2 mesos sense haver de recórrer a la via penal. Una via que podia allargar-se fins a dos anys.

El text, que s'enviarà ara al Senat, s'ha aprovat per només un vot. La proposició del PDeCAT ha rebut el suport del PP, Ciutadans i el PNB. Els socialistes, que hi donaven suport, finalment s'han desmarcat i han acabat votant en contra amb ERC i Podem.

La diputada del PDeCAT, Lourdes Ciuró, ha destacat que la llei contribueix a lluitar contra les màfies que es lucren i que cobren oferint pisos de manera il·legal.

Segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i grups com Podem, la llei criminalitza les famílies més vulnerables i no els ofereix cap solució.

L'alcaldessa Ada Colau ha denunciat que l'Estat legisla a favor de l'especulació immobiliària.

Anar al contingut