Barcelona // Karma Peiró

El conflicte al Pròxim Orient té la rèplica a internet

En moments de conflicte la xarxa bull d'informació de primera mà. No només els mitjans digitals s'actualitzen amb la darrera informació procedent d'agències i periodistes desplaçats a la zona, sinó que els blogs són una via més per assabentar-se de què està passant a partir dels relats en primera persona.

Actualitzat
A continuació destaquem uns quants blogs escrits per gent que viu o ha viscut a Palestina/Israel i que expliquen el conflicte des de la zona. Són vídeos i fotos que aproximen al lloc dels fets en un instant i que van acompanyades de textos crus i durs que impacten després d'haver-los llegit.

Aquesta notícia s'actualitza diàriament. Segueix des d'aquí, els blogs dels dies anteriors.

Dimarts 13 de gener


Ali M. Latifi, nascut a Kabul, escriu sobre la campanya que el govern d'Israel està llançat a través de la xarxa per augmentar els missatges a favor de les seves accions en contra de Hamas. En l'article explica com es busquen "voluntaris" per inundar internet de comentaris proisraelians ja que la majoria de mitjans de comunicació internacionals condemnen els atacs a Gaza. "La brigada Hasbara ataca de nou!" comença explicant Latifi.

Segons explica en el seu blog Breave New Wave,  qualsevol persona pot fer propaganda del missatge proisraelià des de la comunitat on-line Giyus.org (Give Israel Your United Support). Mitjançant un programari d'alertes, anomenat Collative, qualsevol foto, vídeo, blog, pàgina de Myspace, text que parli dels atacs perpetrats per Hamas als israelians també poden ser difosos per tots els enllaços d'internet.

Però Giyus.org no és un invent recent. La iniciativa va ser llançada a l'estiu del 2006, a principis de la guerra al Líban i avui la comunitat jueva on-line ha crescut fins a gairebé els 40.000 seguidors. Actualment, Giyus es pot trobar en un blog, en una pàgina del Facebook o del Myspace.

Precisament, des d'aquest últim enllaç del Myspace ens assabentem que Giyus pot informar als seus membres de les accions "d'organitzacions extremistes com Hamas i Hezbollah i de l'antisemitisme que els mitjans internacionals difonen tant en les seves versions tradicionals com on-line". Giyus és una comunitat a internet que vol unir tots els jueus i obre també espais de debat per discutir sobre l'actualitat.
 
I a la recerca de més blogs proisraelians hem trobat aquest de Carl des de Jerusalem, en què explica la visió jueva a partir de notícies publicades a mitjans digitals o vídeos de televisions nord-americanes. Un bon lloc per seguir l'altra cara de la informació, la que no defensa els palestins.

I des d'aquí podem continuar saltant d'enllaç a enllaç sense parar...

*******************
NOTA: Si saps de blogs on s'estigui informant del conflicte entre Israel i Palestina, deixa'ns un comentari i el destacarem.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut