Gent passejant per un carrer d'Amsterdam
Els Països Baixos amplien l'ús del passaport Covid a botigues i serveis no essencials

El confinament torna als Països Baixos, amb restriccions parcials per la Covid

Bars i botigues tancaran a les vuit del vespre, no hi haurà públic als estadis i les trobades a casa es limiten a quatre persones

RedaccióActualitzat

La Covid torna a crèixer a Europa i porta un nou confinament -aquest cop parcial- als Països Baixos. El Centre Europeu de Control de Malalties ha considerat la conjuntura sanitària "molt inquietant" a 10 països de la Unió Europea.

Entre els estats amb més afectació, els que es veuen en vermell al mapa: Bèlgica, els Països Baixos, Polònia, Bulgària i Grècia.

Mapa de contagis de la Covid a Europa
 

Els Països Baixos ja han passat a l'acció i han anunciat el tancament nocturn del país i l'ampliació del requisit de portar el passaport sanitari.

És el primer país de l'Europa Occidental que imposa un confinament des de l'estiu.

Les noves restriccions duraran tres setmanes i afecta tota la població. El govern neerlandès obliga bars i botigues a tancar a les 20.00.

També es limiten les reunions a casa a quatre persones, es reinstaura la regla d'1,5 metres de distanciament i s'amplia el passi sanitari a botigues i serveis no essencials, amb la possibilitat que les empreses també ho demanin als llocs de treball.

I no hi pot haver públic en esdeveniments esportius.

L'objectiu de les autoritats neerlandeses és reduir el nombre d'infeccions almenys un 20%.

Vacunar-se per no encomanar-se

El primer ministre neerldandès, Mark Rutte, ha anunciat aquestes "desagradables decisions" pel repunt de contagis. Diu que són "inevitables", perquè "el virus és per tot arreu".

"La pressió sobre l'assistència sanitària és de nou extremadament alta."

El ministre de Salut, Hugo De Jonge, ha fet una crida a vacunar-se. Als Països Baixos, el 72% de la població té la pauta completa.

Tot i que els Països Baixos tenen una de les taxes de vacunació més altes d'Europa (a Catalunya és del 74%), els contagis han anat en augment les últimes setmanes.

El país ha registrat rècord de contagis en un sol dia aquest dijous, amb 16.364 casos nous.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut