El conegut com "l'Indiana Jones de l'art" recupera dues talles desaparegudes a Burgos

El descobriment ha estat possible nou anys després que Arthur Brand n'obtingués la primera pista

Actualitzat

Conegut com l'"Indiana Jones de l'art" per les obres robades que ha recuperat, Arthur Brand ha localitzat dues preuades peces: dos relleus de pedra visigòtics desapareguts d'una església espanyola, Santa María de Lara, a Burgos.

Arthur Brand és detectiu d'art holandès i assegura que ha lliurat les talles, recuperades al Regne Unit, a l'ambaixada espanyola a Londres. Ho ha fet en una cerimònia privada.  

"Són dos evangelistes, i aquests dos van ser robats el 2004, i no tinc ni idea de com se'ls van emportar perquè pesen 50 quilos cadascun, i després van desaparèixer. Una herència mundial."

 

Arthur Brand amb les dues talles recuperades

 

Aquest patrimoni artístic ha aparegut cobert de fang i fulles als jardins d'un aristòcrata britànic. Diu que els va adquirir de bona fe fa 15 anys, sense ser conscient del seu valor. Segons Brand, els lladres els hi van vendre com a ornaments de jardí.

"Els lladres els volien vendre per un parell de milions o així, però aviat es van adonar que no podrien. Per fer almenys una mica de diners, els van vendre com a ornaments de jardí."

Notícia Relacionada: Una càmera d'una galeria d'art de Toronto capta el robatori d'una obra de Banksy

 

El descobriment ha estat possible nou anys després que el detectiu holandès n'obtingués la primera pista. Brand ja ha ocupat altres titulars per haver combatut la criminalitat en el món de l'art. Diu que la seva feina és retrobar peces i hi afegeix que, de vegades, hi ha sort.

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut