El conductor responsable de l'accident de Pont de Molins tenia el carnet retirat

Els conductor i els altres quatre joves del turisme francès també tenien antecedents policials

RedaccióActualitzat

Fonts policials confirmen que el conductor francès responsable de l'accident d'ahir a l'N-II a Pont de Molins, a l'Alt Empordà, en què van morir set persones, tenia suspès el carnet de conduir francès des del desembre per haver perdut tots els punts, per diferents alcoholèmies positives i excés de velocitat.

Els altres quatre joves que anaven en el cotxe també tenien antecedents policials.

El conseller d'Interior, Jordi Jané ha informat, aquest diumenge, de les investigacions dels Mossos d'Esquadra per determinar les circumstàncies que envolten l'accident. La gran velocitat del cotxe francès sembla la causa més probable de l'accident. Jané es referma en el que ja va apuntar dissabte:

"Tot fa pensar que el vehicle anava a una velocitat inadequada."

El conseller d'Interior ha concretat que al cotxe francès s'hi han trobat un total de 6.570 euros i dues ampolles de vodka.

Els 5 joves, d'entre 19 i 22 anys, viatjaven en un cotxe amb matrícula francesa que anava en sentit sud i van xocar contra un altre vehicle que anava cap al nord i en què viatjaven tres homes que anaven a treballar. Sis de les 7 víctimes mortals no portaven el cinturó de seguretat cordat.

L'únic supervivent de l'accident continua ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu.

L'accident d'ahir és el tercer més greu a Catalunya des de l'any 2002, després del de fa 15 dies a Freginals, en què van morir 13 noies, i d'un a Fogars de la Selva el 2002, en què van morir 8 persones.

Treballen per canviar els criteris jurídics de privació de llibertat

El conseller d'Interior ha fet una crida a complir les normes i ha fet un balanç molt positiu del carnet de punts que es va implantar ara fa 10 anys, però és també conscient que s'ha d'anar més enllà, precisament per casos com l'accident de Pont de Molins.

Jané ha informat que l'any 2015 es van expedientar 8.345 persones per conduir sense carnet. Eren persones que no tenien el carnet per causes diferents: no n'havien tingut mai, n'havien perdut tots els punts o el tenien retirat judicialment.

Per això, Jané ha anunciat que es treballa per canviar els criteris jurídics de privació de llibertat:

"La comissaria de mobilitat del cos de Mossos d'Esquadra ja ha redactat una proposta concreta de canvi de criteris en aquests supòsits i, per tant, hi estem totalment a sobre".

Interior hi treballa conjuntament amb el vicepresident del govern, el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, i amb el fiscal de sala coordinador de Seguretat Viària, Bartolomé Vargas.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut