El conductor de l'autocar declara avui davant del jutge com a investigat en una causa penal

El conseller d'Interior apunta a l'error del conductor, que ja ha declarat a la comissaria dels Mossos de Tortosa

RedaccióActualitzat

El conductor de l'autocar accidentat a Freginals declara avui, dilluns, davant la jutge de Tortosa que porta el cas, que ha vogut escoltar abans els testimonis directes de les 26 persones que han sortit il·leses de l'accident. 

El conductor ja va declarar diumenge a la tarda a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tortosa.

Tot i que les causes de l'accident encara s'estan investigant, el conseller d'Interior, Jordi Jané, apunta a l'error humà:

"És l'autocar el que inicia la maniobra d'accident. No és l'impacte amb un altre vehicle el que provoca l'accident. I hem vist la petjada de l'accident sobre el paviment de l'autopista. I els comissaris de mobilitat, els tècnics, han vist que aquesta petjada de l'accident donava rastres que aquest autocar s'ha desplaçat".

Jané ha explicat que estan investigant perquè s'ha desplaçat, si per una causa humana o per una causa tècnica.

"Hem vist que la petjada de les rodes anava cap a la dreta, perillosament cap a la dreta, i que s'apropava a un punt en què l'autopista ja fa un cert desnivell, al final del voral. I que de cop, tot fa pensar que ha fet una maniobra brusca cap a l'esquerra amb tanta força que l'autocar ha traspassat la mitjana de l'autopista. I un autocar que anava en direcció a Barcelona ha quedat pràcticament entravessat en direcció a València. I ha impactat contra un cotxe que anava en direcció a València."

Vist tot això, el conseller d'Interior ha explicat que s'ha pres declaració al conductor en qualitat d'investigat en una causa penal.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, també ha dit que tot sembla apuntar més a la "causa humana" que a la tècnica. Ha confirmat que el conductor ha donat negatiu a l'anàlisi de drogues i alcohol.

17 anys d'experiència

Segons l'empresa, el conductor accidentat a Freginals és un home amb molta experiència. Fa 17 anys que treballa a Autocares Alejandro, una empresa de Mollet del Vallès, i no ha tingut mai cap accident.

Fonts de l'empresa, l'autocar accidentat complia totes les normes de seguretat, havia passat la ITV i era un vehicle d'uns tres anys d'antiguitat de la marca Mercedes. També tenia un control antiderrapades i tenia les mesures de seguretat més modernes. El conseller Jané ha confirmat que el tacògraf de l'autocar i les inspeccions tècniques estaven en regla. I que s'havien respectat els temps de descans.

En el moment del sinistre el trànsit a l'autopista era molt baix i no hi havia condicions meteorològiques adverses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut