Tortosa

El conductor de l'autocar accidentat de Freginals, en estat crític

Aquesta tarda es repatriarà el cos de la noia uzbeka morta en l'accident

RedaccióActualitzat

El conductor de l'autocar sinistrat a Freginals està en estat crític, segons ha dit el conseller de Salut, Toni Comín, en una roda de premsa posterior a la reunió del govern. L'estat d'un altre dels pacients ferits s'ha agreujat i també està en situació crítica. En canvi, el conseller ha informat que la noia que fins ara estava en estat crític ha evolucionat favorablement i en aquests moments el seu estat és greu. Hi ha 20 joves més hospitalitzades amb lesions de diversa consideració.

Aquest dilluns, el jutge d'Amposta havia d'interrogar el conductor de l'autocar, però el van haver d'ingressar a la unitat de vigilància intensiva de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb una contusió pulmonar. A les últimes hores, però, la seva situació s'ha agreujat fins el punt que es troba ara en estat crític.

Comença la repatriació dels cossos de les noies

Mentrestant, aquest dimarts comença el procés de repatriació de les tretze víctimes mortals de l'accident de Freginals. De moment, aquesta tarda es repatriarà el cadàver de l'estudiant uzbeka. Els forenses han acabat la identificació de cinc de les víctimes amb les dades que els han aportat les famílies. Segons un comunicat del govern, es tracta de la noia de l'Uzbekistan, una alemanya, una austríaca i dues italianes.

El cos de la universitària uzbeka l'han reconegut gràcies a una mostra d'empremtes dactilars. La resta de cossos els han identificat per la morfologia dental. Un total de deu famílies de víctimes mortals s'han traslladat al tanatori de Tortosa-Jesús i s'espera que al llarg d'aquest dimarts arribin els familiars de dues víctimes mortals més. Pel que fa a la família de la tretzena víctima, s'han fet les gestions a través del consolat alemany perquè puguin aportar els elements personals necessaris per a la seva identificació científica. Un cop s'identifiquen, la jutge és qui autoritza l'entrega dels cossos a les famílies i, després, comencen els tràmits per a les repatriacions.

De moment, les onze famílies estan aportant mostres d'ADN, radiografies de les dents i empremtes dactilars a l'equip forense per acabar la identificació científica de les víctimes. En alguns casos s'ha demanat fins i tot informació de morfologia dental a través de la Interpol. Al tanatori de Tortosa i als jutjats d'Amposta hi ha deu intèrprets del Departament de Justícia per ajudar els familiars en el reconeixement dels cadàvers. També estan a disposició dels afectats tots els tràmits judicials vinculats a l'accident, com l'opció de formar part del procediment legal, que ja han fet dues de les famílies.

Mentrestant, moltes persones continuen arribant a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona per firmar al llibre de condol en record de les víctimes de l'accident.

Aquest dilluns, el primer ministre italià, Matteo Renzi, va venir a Catalunya per visitar els familiars dels universitaris morts i dels ferits italians que estan ingressats en diversos centres hospitalaris. Recordem que set de les estudiants mortes són italianes.

Mentrestant, la Generalitat ha confirmat que ni Mariano Rajoy ni José Manuel García-Margallo no s'han posat en contacte amb el president Carles Puigdemont per interessar-se per l'accident. Fonts de l'executiu han lamentat l'actitud que estan demostrant els populars. Les mateixes fonts es queixen que des de Madrid no s'estiguin fent gestions per agilitzar la repatriació dels cadàvers, tenint en compte la nacionalitat de les víctimes.

Només el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'ha desplaçat fins a Tortosa. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va acompanyar el president de la Generalitat per rebre el primer ministre italià a l'aeroport de Reus, i també en la visita que van fer al parador on es concentren les famílies de les víctimes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut