El meteoròleg de TV3 Toni Nadal
El meteoròleg de TV3 Toni Nadal
Sant Joan Despí

El condol per la mort de Toni Nadal situa el nom del meteoròleg a "trending topic"

Les reaccions per la mort, als 40 anys, del meteoròleg de TV3 Toni Nadal en un accident de muntanya al Parc Nacional d'Aigüestortes no s'han fet esperar a la xarxa i en només una hora s'ha convertit en "trending topic". Ràpidament companys de la casa, de professió, amics i desenes de persones anònimes de tot arreu s'han fet ressò de la notícia i han donat el condol.

Marta CarnicéActualitzat
Les reaccions per la mort, als 40 anys, del meteoròleg de TV3 Toni Nadal en un accident de muntanya al Parc Nacional d'Aigüestortes no s'han fet esperar a la xarxa i en només una hora s'ha convertit en "trending topic". Ràpidament companys de la casa, de professió, amics i desenes de persones anònimes de tot arreu s'han fet ressò de la notícia i han donat el condol.

Al 324.cat, hem rebut molts comentaris. Destaca el del Kevin Bonjorn: "Estic en estat de xoc. Vam estar tota la tarda junts al refugi d'Ernest Mallafré. Refugi on va arribar en Toni dijous dia 28. Anava sol, curtit d'experiència en el territori, pels comentaris que aportava. Els meus dos companys i jo començàvem la Skyrunner l'endemà i ell tenia la intenció de fer una ruta fins al refugi de Ventosa i Calvell, on tenia pensat dormir. L'endemà, vam inicial la cursa. Es va llevar a primera hora i ens vam saludar de nou i desitjar tota la bona sort. Passades unes hores vam coincidir a la pujada del refugi de Restanca, on hi ha un tram que és de retorn. Havia tingut un bon ritme en la seva travessa en solitari. Ens vam reconèixer i ens vam aturar de nou a saludar-nos per fer-ne 5 cèntims de com estava anant tot. Et recordem i redordarem!". També el de la l'Anna Aleix Vaquero: "El nostre condol a la seva familia, era molt apreciat per nosaltres i també pel meu fill de 8 anys, li agradava molt, fins i tot al seu pediatre li diem Toni Nadal per la gran semblança en fisic i en el parlar, i rèiem molt. El recordarem sempre".

Han estat moltes les mostres de condol. "Avui és un dia trist. Ens ha deixat el Toni Nadal. L'SMC vol donar el més sentit condol a la seva família. Descansa en pau, amic", enviava a través de twitter el Servei Meteorològic de la Generalitat de Catalunya. Però uns dels missatges més sentits han estat els dels seus companys, com el meteoròleg del 324.cat, Néstor Gómez: "Mor un company, un amic, un muntanyenc, un geògraf, el meteoròleg de TV3 #ToniNadal en un accident de muntanya".

De TV3 han estat molts els companys que han dedicat unes paraules a Toni Nadal. "La muntanya t'ho dóna i t'ho pren tot. Dolor en la mort del company meteoròleg Toni Nadal. #tv3", ha dit al seu twitter l'editor i presentador del Telenotícies Cap de Setmana, Joan Carles Peris, mentre que la seva companya davant la pantalla, Agnès Marquès, deia: "La muntanya s'ha endut el nostre company meteoròleg Toni Nadal. Ràbia, dolor i poques paraules. És un cop fort. #tv3".

Després que Carles Prats ha ‏anunciat la mort, "Mor el meteoròleg de TV3 Toni Nadal en un accident de muntanya al Parc Nacional d'Aigüestortes", Jaume Barberà lamentava: "A TV3 hem perdut un company: Toni Nadal. La muntanya i la meteorologia, la seva gran passió, l'han acollit per sempre" i Xavi Coral: "Avui costa respirar... El Toni Nadal era un tio collonut! El trobarem molt a faltar". Per la seva part, Blai Marsé, de Catalunya Ràdio, reconeixia: "Impactat per la mort de Toni Nadal, home del temps de TV3, fent barranquisme. Quina pena" i Oriol Vidal‏, de TV3, "Cascat per la mort del Toni Nadal. Quin tio més maco, quantes conyes sortint del plató del 324. Un home bo, un bon home del temps".

"Toni Nadal, bon company, eixerit, sempre parlant de Cervera"

Però han estat molts els companys de professió que s'han sumat al condol per la mort de Toni Nadal. El meteoròleg Miquel Bernis ‏ha dit: "Un dilluns molt trist". Meteobadalona ‏deia: "Sin duda un día muy triste para todos los que conocíamos a Toni Nadal, un fuerte abrazo a su famila". A Televisió Espanyola, on el meteoròleg va treballar, "Toni Nadal, bon company, eixerit, sempre parlant de Cervera. Va començar com a meteoròleg amb nosaltres. Dencansi en pau".

També altres amics i coneguts han lamentat la trista notícia. L'alcalde de Molló, Pep Coma, "RT @meteopallars: La mort d'en Toni Nadal ens a afectat plenament, feia molts anys que ens coneixiem i va pujar a Sort moltes vegades". El Toni Soler ha manifestat: "Molt dolgut per la mort d'en Toni Nadal. Era molt bo en la seva feina. El meu condòl a la família i als companys d'El Temps de TV3"; Joan Coscubiela ‏, "Mor metereòleg TV3 Toni Nadal en accident de muntanya. vía @324cat Quina putada. L'havia trobat triscant o fent fons" i Francesc Canosa ha dit: "Osti! Ho sento molt! Coneixia a en Toni! Mor el meteoròleg de TV3 Toni Nadal", entre molts altres.

Però han estat molts els comentaris i les mostres de condol a la xarxa de desens i desenes persones. Entre elles: "La muntanya t'ho dona i t'ho treu tot. Al Toni Nadal li donava la vida, i ara ella ens el treu. Això és la muntanya. Molts ànims a tots", de Sinner; "Completament impactada després de saber la notícia de la mort de Toni Nadal (del Temps de TV3) al patir un accident ahir a la muntanya #DEP", de l'Elisabet Aloy; "Descansa en pau, Toni Nadal. Cerverí de soca-rel i amant de la seva feina i de la seva terra", de Núria Comas;"Trist per la pèrdua d'en Toni Nadal. El meu condol a la seva família.Descansi en pau", de Jordi Anentoo o "Dolor i tristesa és l'únic que sento. Descansa en pau Toni Nadal. #tv3 i Catalunya han perdut un gran", de la Catherine JC.

A Facebook també s'han succeït els missatges de suport. Joan de la Encarnación, per exemple, ha dit: "Jo no el coneixia, però era com de casa, es curiós com a les persones que tenim a prop, encara que sigui a través del mitjans, i que mai hem conegut en persona, es fan estimar... En Toni Nadal era un d'ells. Els meus condols per la família, amics. Tots el que l'hem conegut a través de la pantalla de casa també el trobarem a faltar" i Guillem Vergés Ferrer: "No m'ho puc creure... sempre l'he vist al TV3 des que era un nen. Em sap molt de greu, espero que ara estigui en algun lloc molt millor que aquest... ET TROBAREM A FALTAR".

"Toni Nadal" ha arribat a la desena posició del "trending topic" mundial. És per això que alguns usuaris de twitter de fora de Catalunya es preguntaven si es referia al tiet de Rafa Nadal - "Toni Nadal ?! uncle Toni ?! Rafa's Tony ?! someone please tell me !! i hope it's nothing bad !! D:", de Avenger-Echemonstr, o simplemnet preguntaven per què: "Why is Toni Nadal trending???, del Theodore Henry‏.

Allau de comentaris de condol al 324.cat

La proximitat de Toni Nadal ha estat una de les qualitats que més s'han destacat a la xarxa, així com el seu caràcter afable. L'estima dels espectadors pel meteoròleg s'ha reflectit a les Twitter, Facebook i també al portal 324.cat. Prova d'això ha estat l'allau de comentaris que els lectors han escrit a una notícia que, a més a més, ha resultat ser la més visitada en la història d'aquest portal de notícies.
Anar al contingut