30 colles protagonitzaran el Concurs de Castells de Tarragona
Imatge d'una de les actuacions del Concurs de Castells de Tarragona 2011.
Tarragona

El concurs de castells de Tarragona es farà en dos dies i tindrà 30 colles

La 24a. edició del Concurs de Castells de Tarragona acollirà trenta colles que actuaran en dues jornades, el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre. Una de les novetats d'enguany és que el certamen passarà a ser biennal i anirà acompanyat d'activitats relacionades amb el món casteller.

RedaccióActualitzat
La regidora de Cultura del consistori tarragoní, Carme Crespo, ha destacat que enguany serà "especial" perquè, a part dels canvis, aquest és el primer concurs després de la declaració dels castells com a patrimoni de la humanitat, i de Tarragona com a capital de la cultura catalana.

L'augment del nombre de colles ha convertit el concurs d'aquest any en el més participatiu de la història i, alhora, ha obligat a dividir-lo en dues jornades, de manera que dissabte actuaran dotze colles i diumenge, les restants.

La classificació de les colles participants es realitzarà a partir del rànquing casteller que avalua totes les actuacions castelleres fetes des de l'1 de setembre del 2011 fins al 31 d'agost del 2012.

El pressupost d'enguany és de 340.000 euros, dels quals l'Ajuntament de Tarragona aporta 200.000 i la resta prové de patrocinadors. La colla guanyadora s'emportarà prop de 15.000 euros, 1.500 menys que al 2011. El segon premi és de 9.900 euros i el tercer, de 8.910 euros.

Anar al contingut