El company de pis de l'atacant d'Algesires: "Fa un parell de mesos que va canviar"

Vivia en uns baixos ocupats a prop del lloc dels fets i no constava com a radical per als cossos policials, ni a l'Estat ni en cap altre país

RedaccióActualitzat

Algesires mira de tornar a la normalitat mentre continua la investigació per l'atac a dues esglésies d'aquest dimecres, i quan encara és aviat per estudiar i analitzar el possible procés de radicalització de l'atacant, que ja ha estat traslladat a Madrid.

A la ciutat andalusa hi són ben presents les mostres de pèrdua i d'absència, especialment emotives per al pare Rubén, que va viure l'atac en primera persona i aquest dimecres ha tornat a fer missa a pocs metres d'on va morir el sagristà.

"Ha estat com una galleda d'aigua freda", remarca Mohamed el-Mkaddem, que és president de la Unió de Comunitats Islàmiques del Camp de Gibraltar, i remarca que "els terroristes no tenen lloc amb nosaltres".

El pare Rubén ha tornat a fer missa a la capella Europa, davant d'on hi va haver l'atac (CCMA)

L'atacant vivia a dos carrers de la plaça, als baixos d'una casa ocupada. Tot i que la Policia la va registrar hores després dels fets, no hi ha cap precinte, i veïns i periodistes hi poden accedir i encara llegir alguns rebuts a nom de l'home.

Ara la policia analitza els objectes que hi van trobar. Algunes informacions apunten que hi havia documentació relacionada amb propaganda jihadista.

L'habitatge no està precintat malgrat que l'ha escorcollat la policia (CCMA)

El company que vivia amb ell ha confirmat als micròfons de TV3 que feia uns mesos que el detingut havia canviat:

"Fa un parell de mesos que va canviar. Va començar a resar, s'havia deixat barba, deia coses que no tenien sentit. Parlava del dimoni, per exemple, de Déu, i veia tothom com a infidel."

Tot i això, l'home no constava com a radical per als cossos policials, ni a l'Estat ni en cap altre país, i per això no se li feia cap seguiment. Tampoc no consta que tingués contacte amb grups jhihadistes.

Per ara el Ministeri de l'Interior confirma que els indicis apunten que es tracta d'un atac terrorista, però apunta que totes les possibilitats estan obertes, ja que la investigació és molt insipient.

ARXIVAT A:
TerrorismeJudicialPolicialAndalusiaAudiència Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut